Jongensturnen in Doorn en Maarn

5 april 2014 om 00:00 Sport

De gymnastiekverenigingen Unitas Doorn en Levitas Maarn zijn in maart gestart met twee nieuwe lessen turnen voor jongens. Combinatiefunctionaris Lindy Rusch verzorgt de beide lessen op dinsdag.

Sinds Epke Zonderland weet iedereen wat turnen is en dat het ook echt een sport voor jongens is. Dat is dan ook de reden dat Unitas en Levitas de handen ineen geslagen hebben om het jongensturnen op de kaart te zetten. Jongens horen er helemaal bij maar het is wel anders dan meisjesturnen.

Waar meisjes op wedstrijden vier toestellen turnen, turnen jongens er zes. Ook bij Unitas en Levitas maken de jongens kennis met vloer, voltige (paard met de beugels), ringen, sprong, brug en rekstok. Meer dan bij meisjes moet er veel gezwaaid worden. Jongens kennen maar liefst 4 zwaaitoestellen, waar de meisjes er maar 1 kennen. Ook zijn de oefeningen voor jongens net even anders: stoerder, met meer krachtonderdelen, meer acrobatisch en minder "gymnastisch", maar ook bij de jongens moet het er wel netjes uitzien. Aan het einde van het seizoen hopen de verenigingen een eerste kleine wedstrijd te organiseren op deze zes toestellen. Bij Levitas weten ze al langer dat jongensrturnen populair is want inmiddels turnen er bij de Levitas-afdeling Wijk bij Duurstede al ruim 60 jongens.

Bij beide verenigingen zijn de jongens welkom om twee proeflessen bij te wonen. De basis van het turnen wordt vanaf het begin opgebouwd. In Doorn wordt lesgegeven aan de Van der Leelaan in Doorn van 16.00 - 17.00 uur. Om 17.30 uur start de les in Maarn in de Twee Marken. Meer informatie is te vinden op de websites Unitasdoorn.nl en Levitasgymdance.nl.

advertentie
advertentie