Ondanks verlies nog steeds kansen voor Dalto/BNApp.nl

5 april 2014 om 00:00 Sport

Dalto/BNApp.nl had zichzelf al naar de play-off's kunnen spelen, maar dan moest er wel worden gewonnen van de ongeslagen koploper TOP/Justlease.nl in Sassenheim. Het werd helaas een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was. TOP troefde Dalto op alle fronten af en met slechts drie doelpunten in één helft (11-3) was er geen hoop op een goed resultaat. Eindstand 23-14.

De wedstrijd begon voor Dalto met een bal die gelijk buiten de lijnen werd gegooid. Een veeg teken zo bleek al snel. Dalto zat geen moment in de wedstrijd en liet zich met name in de rebound keer op keer verschalken. TOP speelde gevarieerd en legde de zwakheden van Dalto bloot. Dalto was niet bij machte om in het spel om te schakelen en leed veel balverlies. Verdedigend ging het nog redelijk, maar de meeste aanvallen waren na 1 doelpoging weer voorbij. De 11-3 ruststand was een zorgelijke, want dit aantal goals is niet league-waardig. Wat echter nog meer zorgen baarde was het spel.

Dalto herstelde zich enigszins in de tweede helft maar kwam nooit echt dichterbij, daarvoor was TOP te goed.

Tot overmaat van ramp viel Jelle Steenbeek uit met een vervelende enkelblessure. Het seizoen lijkt voor hem voorbij. Zijn vervanger Dennis Brunt deed het niet onverdienstelijk, maar kon ook niet voorkomen dat er uiteindelijk een 23-14 op het scorebord stond bij het eindsignaal van de scheidsrechter. Gelukkig bleek naaste concurrent KZ ook te hebben verloren, zodat Dalto nog alles in eigen handen heeft om toch nog de play-off's te halen. Daarvoor moet in de laatste wedstrijd thuis van Fortuna worden gewonnen. Geen onmogelijke opdracht, maar dan moet er wel heel anders en zonder ontzag voor de tegenstander worden gespeeld.

De wedstrijd tegen Fortuna dat als zeker is van een play-off plek begint om 20.00 uur in Hoenderdaal.