Goed spelend HDS naar meer dan verdiende overwinning

22 november 2012 om 00:00 Sport

0-1 Legmeervogels, 0-2 Legmeervogels, 1-2 Wilco van Drie, 2-2 Reinder Busstra, 2-3 Legmeervogels, 3-3 Wilco van Drie, 4-3 Wilco van Drie, 5-3 Reinder Busstra

LEERSUM - In een van de betere wedstrijden van dit seizoen behaalde HDS een fraaie 5-3 thuisoverwinning op Legmeervogels. De zondag derdeklasser kende een goede start en kreeg al in de 10e minuut een prachtige kans die echter geen doel trof. Alhoewel HDS het betere van het spel had, kwam de ploeg door slordigheden in de passing in de 15e minuut op een 0-1 achterstand. Datzelfde euvel overkwam het team van trainer Jan van Dalem in de 24e minuut wat de 0-2 betekende. Met een benutte strafschop in de 42e minuut door Wilco van Drie zochten beide ploegen met een 1-2 ruststand de kleedkamers op. Een sterke start bij aanvang van de tweede helft werd in de 55e minuut beloond met de gelijkmaker door Busstra. Maar wederom een verkeerde passing van HDS op het middenveld bracht de thuisploeg op een 2-3 achterstand. Toch kwam HDS vanaf dat moment pas goed op stoom en bereikte door treffers van van Drie (3-3), van Drie (penalty 4-3) en Busstra (5-3) op een op alle fronten verdiende 5-3 thuiszege. Van Dalem:" Compliment voor de gehele ploeg. Absoluut een van de beste wedstrijden tot nu toe."