Knappe overwinning van HDS op Waterwijk

8 november 2012 om 00:00 Sport

0-1 Waterwijk, 1-1 Reinder Busstra, 2-1 Olaf Vernooij, 3-1 Daan van Deukeren, 3-2 Waterwijk, 4-2 Wilco van Drie

LEERSUM - Na een tweetal weken geen competitievoetbal boekte zondag derdeklasser HDS op eigen terrein een op alle fronten verdiende 4-2 overwinning op het zeker niet zwakke Waterwijk uit Almere. De eerste twintig minuten waren de gasten uit Almere zonder meer de bovenliggende partij en kwamen al in de zevende minuut op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Bram Verbruggen in de tiende minuut kon helaas niet worden afgewerkt door Busstra, waardoor de thuisploeg op achterstand bleef staan. Maar vanaf de 30e minuut kreeg HDS meer grip om het spel en trok steeds nadrukkelijker de wedstrijd naar zich toe. Dat betekende kort voor het rustsignaal de op dat moment verdiende gelijkmaker voor de ploeg van trainer Jan van Dalem. In de tweede helft nam de druk van HDS meer en meer toe wat in de 56e minuut de 2-1 voorsprong opleverde door Olaf Vernooij. Met in de 64e minuut de 3-1 door van Deukeren leek de wedstrijd te zijn gelopen. En alhoewel Waterwijk nog kon verkorten tot 3-2, was het in de slotfase van Drie die beheerst de 4-2 binnenschoot, waarmee drie belangrijke punten voor HDS een feit werden.