Wesley Bekker in Londen: ‘Ik kijk intenser naar sport dan ooit’

2 augustus 2012 om 00:00 Sport

De Olympische Spelen zijn inmiddels volop bezig, en de eerste huldigingen zijn achter de rug. Woensdag hebben we in ieder geval Marianne Vos gehuldigd, en hopelijk nog een aantal sporters. Helaas kan ik daar nog niet over vertellen in verband met de deadline van de krant.

door Wesley Bekker

Dat ik daar enorm naar uitkijk mag geen verrassing heten. Laten we eerlijk zijn, het Holland Heineken House is toch vooral bekend om zijn legendarische vieringen van medailles. De afgelopen dagen heb ik de sporten intenser beleefd dan ooit. Ik dacht dat ik thuis vaak passievol naar sport keek, maar met onze groep hier kan ik mijn fanatisme niet altijd onderdrukken.

We hebben met kippenvel gekeken hoe koel Marianne Vos naar het goud sprintte, na een keiharde wegrace die volledig gedragen werd door de Nederlandse dames. Vos toonde zich met overmacht de sterkste.

Een dag eerder hebben we lopen schelden op de dames van de 4x100 vrij estafetteploeg: zilver. Slechts zilver! Deze dames waren al geruime tijd ongeslagen maar faalden juist op dit moment. Hoewel Kromowidjojo een verpletterende indruk maakte en het nog enorm spannend maakte, konden we van zilver niet blij worden.

Waar later de hal waar duizenden mensen naar Vos keken ontplofte, wisten mensen bij de estafettedames totaal niet hoe ze moesten reageren. Bij het aantikken voor zilver was er gejuich, maar de stemming sloeg al snel om naar teleurstelling. Goud verloren dus.

Toch mag het de sfeer niet drukken in het Huis. Overdag is het er ontspannen vertoeven. Mensen kijken gezamenlijk naar sportwedstrijden, lopen wat rond bij de vele sponsorstands in de hal, drinken een biertje en eten een hapje. Buiten wordt er, bij goed weer, genoten van het fantastische uitzicht vanuit Alexandra Palace op het centrum van Londen.

‘s Avonds wordt er genoten van optredens van DJ’s van radio 538, Stand-up Pop (de ‘voormalige’ Corona’s) en artiesten als Waylon, Jeroen van der Boom, Jan Smit en Afrojack. Gekke naam in dit rijtje, die Afrojack, maar hij werd, vanzelfsprekend, goed ontvangen in het Huis.

Met al deze gebeurtenissen laat de krant die we maken zich gemakkelijk vullen. Op het moment van uitgave van deze krant (donderdag) hebben wij ons negende nummer alweer gemaakt. We schrijven over uiteenlopende dingen en maken verschillende video’s. In de krant konden mensen tot nu toe al lezen hoe de familie Heineken het Huis opende en hoe (oud-)sporters het Holland Heineken House beleven. Maar natuurlijk zijn er ook al veel interviews met artiesten, sfeerverslagen het laatste Olympische nieuws te lezen geweest in The Daily Dutch.

Voor onze video’s sprak ik tot nu toe onder andere met Leontien Zijlaard-Van Moorsel, de dag voordat Vos in actie zou komen. Zij gunde Vos de Olympische titel die vervolgens, gelukkig, ook daadwerkelijk volgde. Vos is een waardig opvolger van Van Moorsel die ook jarenlang het peloton domineerde. Het knappe aan Vos is dat zij dit op bijna elke discipline doet. Een ongekende prestatie die we gisteren hopelijk goed gevierd hebben in een mooi decor.

Het Alexandra Palace bevat een enorm orgel waar het podium omheen gebouwd is. De sporters zullen van boven het orgel via een trap naar beneden lopen. Als dat geen mooie platen oplevert, weet ik het ook niet meer.

Volg mijn verrichtingen via Twitter: @Wesleybekker of like de facebookpagina van The Daily Dutch: facebook.com/TheDailyDutch

advertentie
advertentie