Zitvolleyballers verliezen thriller van Alterno

6 november 2011 om 00:00 Sport

Enervoteams voeren ranglijst aan

HEUVELRUG - In een wedstrijd die alles wat zitvolleybal te bieden heeft in zich had, verloor Volleer met 2-3 van Alterno. De mannen van Enervo kregen voor het eerst te maken met een lastige tegenstander maar wonnen wel met 2-3 van Irene 3. De Vrouwen van Volleer waren niet opgewassen tegen Majella (0-4). De Enervovrouwen klopten gedecideerd Cito 2 met 0-4.

Enervo

De vrouwen van Enervo waren vanaf de start tegen Cito geconcentreerd. Chantal de Bree: ,,We speelden drie sets lang zo overtuigend, dat alles wat we probeerden tot het gewenste resultaat leidde. Ook het luidruchtige publiek, dat communiceren binnen het team nauwelijks mogelijk maakte kon ons niet van de wijs brengen. Ik heb nog niet eerder zo'n wedstrijd meegemaakt waarin alles lukte en de teamprestatie zo optimaal was.'' Cito kon niet anders dan de storm van Enervo over zich heen laten razen en na 9-15; 12-15 en 14-15 was de vierde set eigenlijk een onnodige toegift. Daarin verloor Enervo de concentratie en moest nog hard werken om Cito met 23-25 van zich af te houden. Het resultaat is dat Enervo nu de koppositie inneemt.

De mannen liepen voor het eerst dit seizoen tegen onverwachte tegenstand op. ,,Dat kwam ook, omdat we na de makkelijk gewonnen eerste set (14-25) Irene de kans gaven terug te komen. Hun libero werd steeds beter en wij maakten steeds meer fouten", analyseerde coach Arjan Smit. Het kostte Enervo de tweede set (25-20), waarna door een reeks van persoonlijke fouten ook de derde set (28-26) volledig onnodig werd weggegeven. ,,We herstelden de verhoudingen gelukkig nog wel en wonnen via 19-25 en 9-15 overtuigend de laatste twee sets. Laten we hopen dat het een goede les is geweest", besloot Smit.

Volleer

,,We speelden tegen Majella een goede wedstrijd, ook al kwam de gewenste servicedruk er nog niet uit", was het commentaar van coach Luuk Jothmann over zijn Volleervrouwen. Die druk was beslist noodzakelijk om de goede verdediging van Majella onder druk te kunnen zetten. ,,Majella kon het daarentegen onze passers wel moeilijk maken en zo kwam ons tweede plan: snelle aanvalsopbouw, ook niet uit de verf.'' Toch kwamen de middenspeelsters Susanne Veldman en Liselotte Olthuys regelmatig tot scoren en werd Volleer niet van de vloer gespeeld. ,,Volleer bleef hard werken en ik zie elke wedstrijd stappen voorwaarts, ook nu. Maar we moeten geduld hebben", besloot Jothmann. Majella ging na 22-25; 17-25; 20-25 en 16-25 met de volle winst naar huis.

Zitvolleybal

Alterno uit Apeldoorn heeft zich in de top van de zitvolleybalcompetitie gemeld. Daarom was de afwezigheid van international Saïd Mezlay voor Volleer een behoorlijke tegenslag. Niettemin begon Volleer voortvarend en wist een spannende eerste set met 25-23 te winnen. Alterno had het antwoord klaar, bleef met harde aanvallen de Volleerverdediging bestoken en kwam na 16-25 weer langszij. De derde set werd een thriller die alles in zich had. Volleer liep uit naar 14-9, maar één opslagserie van Alterno bracht de stand op 14-17. Volleer sprak zijn reserves aan en vond bij 18-18 weer de aansluiting. Met prachtige rally's, slimme aanvallen en ijzersterke blokkering van twee kanten kregen zowel Volleer als Alterno setpoints. Op 29-28 besliste Volleer de set in zijn voordeel.

De vierde set had Volleer nodig om weer op adem te komen (12-25), waarna ook de vijfde set er een was van grote klasse. Die werd uiteindelijk op 15-17 voor Alterno beslist.