Biljarten BVL: Paulus Sloots speelde zeer goed

2 oktober 2011 om 00:00 Sport

LEERSUM - Hans Holleman won op 26 september dankzij een paar redelijke series in 31 beurten van Frits Granzier in een goede partij voor de poedelpot. Totaal 37 poedels in 62 beurten. De partij Piet Vroege tegen Remmert van den Berg was net als de vorige partij goed voor de poedelpot. Weer 37 poedels, maar nu in 70 beurten in een matige partij, die eindigde in een gelijkspel. De clubkampioen Tinus Balfoort speelde goed met een gemiddelde van 1.807 en was te sterk voor Ab Bosch, die in de 26e beurt het nakijken had. Paulus Sloots speelde een zeer goede partij. Met series van 15, 9,8 en 7 was hij al over de helft en won in 25 beurten van Piet van Maurik.

Ben Cirkel en Willem Koudijs speelden beiden een matige partij en eindigde terecht in een gelijkspel. Willem kwam slechts één carambole tekort voor de volle winst. Bertus Schuilenburg was duidelijk niet in vorm en scoorde hij maar liefst 12 poedels in zijn partij tegen Bart de Vos, die een goede partij speelde en in 26 beurten won met een mooi moyenne van 1.46

Ab Bosch begon op 29 september sterk in zijn partij tegen Theus Gijsbertse, maar had in het midden een kleine inzinking, waar Theus iets terug kon komen. Ab eindigde echter sterk en won met series van 11, 8 en 9 caramboles en een moyenne van 2.272 de partij in slechts 22 beurten. Kees van Burken had het zwaar tegen Jo de Ruijter, die een aardige start had en kwam net iets te laat op gang. De partij ging dan ook niet uit, wel licht in het voordeel van Kees. Bart de Vos en Hans Holleman hielden elkaar redelijk in evenwicht. Hans was uiteindelijk de beste en won in 29 beurten. Omdat Lex van der Vlugt aan het einde moeite had, kon Dick de Ruijter terugkomen. Maar Lex won uiteindelijk toch in 31 beurten.

De wedstrijd Hans van den Hoek tegen Bart Schuilenburg was niet veel soeps, maar wel goed voor de poedelpot, 41 poedels in 70 beurten. Rob Clement had grote moeite de laatste drie caramboles te maken en liet Teus ter Maaten dichtbij komen. Zo dicht zelfs dat in de voorlaatste beurt de partij in gelijkspel eindigde.

Uitslagen 26 september

Frits Granzier-Hans Holleman 7-12; Piet Vroege-Remmert vd Berg 7-7; Ab Bosch-Tinus Balfoort 8-12; Piet v Maurik-Paulus Sloots 8-12; Ben Cirkel-Willem Koudijs 9-9; Bertus Schuilenburg-Bart de Vos 6-12.

Uitslagen 29 september

Ab Bosch-Theus Gijsbertse 12-6; Jo de Ruijter-Kees van Burken 6-8; Bart de Vos-Hans Holleman 7-12; Dick de Ruijter-Lex vd Vlugt 6-12; Hans vd Hoek-Bart Schuilenburg 6-8. Rob Clement-Teus ter Maaten 10-10

advertentie
advertentie