Afbeelding
HK LIving kasten

HK Living, Global living van Nederlandse oorsprong

10 februari 2021 om 11:24 Partnercontent

HK Living werd opgericht in 2009 in Dronten door Emiel Hetsen en Sander Klaver. De beginletters van hun familienaam zijn dan ook de initialen van HK Living. De ene was vooral creatief, de andere was eerder mathematisch gericht. Dit was een uitstekende combinatie voor een succesvolle carrière. Ondertussen is HK Living uitgegroeid tot een gerenommeerd internationaal bedrijf, is aanwezig in 70 landen met ongeveer 3.000 verdelers. Het hoofdkantoor is nog altijd op Nederlandse bodem, in Dronten, maar ze hebben bijvoorbeeld een verdeelcentrum in Australië en de USA. Door de jaren heen is HK Living het toonbeeld van wereldklasse die bedoeld is voor jonge dynamische mensen.

De combinatie tussen traditioneel en trendy

HK Living gaat ervoor om traditionele ontwerpen en elementen te combineren met een trendy en eigentijdse toets. Bij elk item dat er door HK Living wordt ontworpen wordt er rekening gehouden met de oorspronkelijke vormgeving. Daarnaast wordt deze traditionele vorm aangepast aan de huidige normen. Zij noemen het zelf ‘meer toegankelijk maken’ van bestaande klassieke meubelen, gebruiksvoorwerpen, verlichting en accessoires. Designers van bijvoorbeeld een HK Living kast zullen oudere modellen behouden maar er een nieuwe eigentijdse twist aan geven. Zo kom je tot eclectische ontwerpen waar verschillende stijlen bij elkaar komen. Het voordeel van deze combinatie tussen traditioneel en modern is dat er altijd een vorm van herkenning in zit. Het zijn zaken die je misschien vroeger bij je ouders of grootouders hebt gezien, maar die nu terugkomen in een moderne versie.

Kies voor HK Living en creëer je eigen stijl

Dit label laat toe om je eigen stijl te creëren. Je vindt er een zeer grote variatie en daardoor kun je precies die vormgeving, dat ontwerp of die uitvoering kiezen die precies bij jouw interieur en jouw stijl past. Je hoeft geen compromissen te sluiten omdat je toevallig dat item dat jij had gewenst, niet zou vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een HK Living kast? Dan zie je ook meteen dat er verschillende vormgevingen en stijlen verkrijgbaar zijn. Je vindt onder de HK Living kasten van strakke minimalistische modellen in blank of wit hout tot stoere zwarte metalen industriële kasten. Kies je voor een HK Living kast met ronde vormen voor je retro woning? Of ga je eerder voor rechte lijnen en naturel hout? Ook voor je New York style of je Bohemian style vindt je bij dit label heel wat leuke items. De keuze is enorm, het geeft je de mogelijkheid te spelen met vormen en kleuren, combineren en je eigen karakter in je interieur steken.

Mix and match, het geheim van HK Living

Bij elk item dat HK Living ontwerpt, wordt er zorgvuldig nagedacht over hoe je het item in je interieur verwerkt. Zo is bijvoorbeeld Giga Meubel één van de interieurzaken die HK Living aanbiedt. Op hun website merk je meteen hoe groot het assortiment van HK Living wel is. ‘Mix and match’ is een begrip dat bij HK Living een dagdagelijks begrip is. Je combineert eindeloos je meubelen, accessoires en verlichting, en dit over heel je woning. Je ziet kleuren die terugkomen, vormen die hetzelfde zijn in bijvoorbeeld verlichting én stoelen. Of je merkt dat een klein kastje van HK Living hetzelfde karakter uitstraalt als een grote HK Living kast. Kies je bijvoorbeeld voor een set keramische koffiemokken? Dan vind je bijvoorbeeld ook een koffiepot met filter in dezelfde stijl. Of ga je voor een HK Living kast met een woven deur? Deze zelfde woven structuur vind je terug in een loungezetel of zelfs in het onderstel van een salontafel. Met HK Living kun je laten zien dat je tot in de kleinste details je woonproducten zorgvuldig uitkiest.

Volg de nieuwigheden van HK Living

HK Living komt regelmatig met nieuwigheden en thema’s. De laatste tijd brengen ze de jaren ‘70 en ‘80 terug tot leven. Een van hun thema’s is bijvoorbeeld ‘Artist Home’ waarbij ze interieurs creëren die Paris Chique, florale elementen, stripes, fluweel en satijn helemaal op de voorgrond brengen. Hiervoor werkt HK Living samen met ontwerpers als Benjamin Ewing, Grance Vallée, Marcello Velho en Pauline Blanchard. Een ander thema bij HK Living is bijvoorbeeld ‘A throwback to Ancient Times’. Hierbij wordt de Griekse mythologie als inspiratiebron aangewend. Geometrische vormen en bijvoorbeeld Grieks geïnspireerde vazen gaan samen met de terrazzo en marmer trend. Griekse zuilen en beelden sieren je woning, Apollo en David zijn niet ver weg. Met HK Living blijf je bij, ga je klassieke elementen in een hedendaags jasje stoppen en creëer je je eigen identiteit.

advertentie
advertentie