Lukas Stiefelhagen met zijn beker voor de eerste plaats.
Lukas Stiefelhagen met zijn beker voor de eerste plaats. Ronald Stiefelhagen

Stiefelhagen vergroot voorsprong in kampioenschap

Overig Deel je nieuws

Leersum – Kartcoureur Lukas Stiefelhagen (15) heeft in het vijfde raceweekend van het NXT GP Dutch Open een gat geslagen naar zijn concurrenten om de titel. Met nu nog maar één weekend te gaan, heeft hij zijn voorspong in het RK1 kampioenschap aanzienlijk vergroot.

Daarmee is de strijd nog niet gestreden. De motorische problemen die hem eerder dit seizoen parten speelden, zouden onverhoopt weer de kop op kunnen steken. Maar hij ziet het slotweekend op het kartcircuit van Spa-Francorchamps in november met vertrouwen tegemoet.

Op kartcircuit Pottendijk Emmen ging Lukas in het weekend van 1 en 2 oktober met zijn RK1 Junior kart onder sterk wisselende weersomstandigheden de strijd aan. De RK1 is een 150cc 15pk 4-takt motor met een topsnelheid van 110 km/u, voor rijders tot en met 16 jaar. Met ingang van dit jaar wordt deze klasse alleen nog in het NXT toernooi gereden (voorheen was het ook onderdeel van het Chrono NK 4-takt). Daarom wordt dit door velen nu ook wel het ‘officieuze NK’ genoemd.

Tijdens de kwalificatie op de zaterdag wist hij in de regen de ‘pole position’ voor zich op te eisen. Vervolgens moesten er vier races gereden worden. Makkelijk werd het zeker niet. In de eerste race bleek dat er op de verkeerde set regenbanden was gegokt. Lukas kon zijn achtervolger nog een tijd achter zich houden totdat hij spinde, met een ‘P2’ als resultaat.

In race 2 reed hij met ‘slicks’ (banden zonder profiel) op een opdrogende baan. Na de start kwam hij aan de buitenkant te liggen, en moest een paar plekken opgeven. Uiteindelijk reed hij wel weer in rap tempo naar de koploper toe, maar de tijd was inmiddels om. In race 3 nam Lukas op de regenbanden direct de leiding over. Hij moest daarna rondenlang zijn plek flink blijven verdedigen, maar met succes. In race 4, weer op de ‘slicks’, kwam hij met ruim tien seconden voorspong over de finish. De ‘pole positon’ met tweemaal een ‘P2’ en tweemaal een ‘P1’ was voldoende voor de winst in het weekend klassement!

Lukas wil graag betrokken zijn bij de verduurzaming van de racesport. Zijn CO2 uitstoot zal gecompenseerd worden. Daarnaast rijdt hij dit seizoen drie wedstrijden van de BSR Electric Series; de eerste Nederlands-Belgische competitie voor elektrische outdoor karts. Lukas wordt ondersteund door Urban Events, P4N, Expert Leersum, Hoor & Zie, Heuvelrug Keukens, Deur Makelaars, NewSolar, Electriffy, Hendriks Airbrush, en The Maxx. Heeft u interesse om ook uw bedrijfsnaam aan dit jonge talent te gaan verbinden? Neem dan eens een kijkje op lukasstiefelhagen.nl of @lsgofast op Instagram en Facebook!

Wachtend in de vooropstelling met een regen set-up.
Lukas en zijn vader Ronald kijken tevreden terug op het race weekend.
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 1 uur geleden
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Kerstsamenzang terug in Maarn: ‘Kinderen zijn al hard aan het oefenen’ 3 dec, 13:04
Afbeelding
Korage treedt op bij ‘Op naar Kerst’ op 11 december 3 dec, 11:57