Kwekerij Abbing klaar voor de lente

Ondernemend

HEUVELRUG - Het is bijna lente! De dagen worden langer en de temperatuur loopt geleidelijk op. Het professionele team van Kwekerij Abbing staat weer klaar om haar klanten te begeleiden met het realiseren van een vrolijke en kleurrijke tuin. Het allround familiebedrijf heeft naast een breed assortiment aan tuinplanten, bomen, en bijzondere cederhouten tuinmeubelen, de kennis in huis om de volledige tuinarchitectuur, de aanleg en het onderhoud voor haar rekening te nemen.

door Caro van den Berg

De frisse ochtend met een pril voorjaarszonnetje maakt een bezoek aan Kwekerij Abbing tot een waar genoegen. Het 122 jaar bestaande familiebedrijf dat bij haar 100 jarig jubileum het predicaat 'hofleverancier' ontving, wordt geleid door de 5de generatie in de persoon van eigenaar Harco Bolhuis. Met een ruim parkeerterrein is het bedrijf goed toegankelijk. Bedrijfsleider Paul Machielsen licht de activiteiten van Abbing graag toe. ,,Wij zijn een allround groenbedrijf en hebben eigenlijk alles onder één dak van aankoop tot realisatie. We bieden met ons team van groenspecialisten volledige begeleiding op het gebied van tuinaanleg, architectuur en onderhoud. Of het nu gaat om een ontwerp, het bouwen van muren of het aanleggen van een sproei installatie, we hebben de kennis in huis."

Het assortiment van Abbing is duizelingwekkend. Het tuinbedrijf biedt duizenden plantensoorten aan. De meeste planten en bomen komen uit eigen kwekerij. Hiernaast is er ook veel te koop voor de eetbare tuin, van zaden tot kruidenplanten. Uniek bij Abbing is de mogelijkheid online te bestellen via een webshop die voorzien is van een plantencatalogus.

Binnen wordt naar buiten getrokken, dat geldt zeker voor het prachtige assortiment tuinmeubelen. ,,Naast onze eigen teaklijn Traditional Teak, verkopen we 'The Bear Chair' tuinmeubelen uit Canada. Wij zoeken in ons assortiment naar producten die qua zitcomfort en geschiedenis uniek zijn". De Bear Chairs worden gemaakt van weersbestendig en licht gewicht cederhout. Speciaal voor deze stoelen is een kleurrijke collectie kussens verkrijgbaar, waarin dezelfde welving van zitting en rug is aangebracht als die van de stoelen. De collectie is ook in kunststof en kleur leverbaar. De komende weken zijn spannend voor de medewerkers van Abbing. Op 10 maart wordt bekend of het bedrijf de titel 'beste onderneming van de gemeente Zeist' in de wacht sleept. ,,Wij zijn samen met twee andere bedrijven genomineerd als bedrijf van het jaar".

Vrolijkheid staat centraal bij Abbing. ,,Van een mooie en kleurrijke tuin krijgt iedereen een goed gevoel. Dat is het mooie van deze sector. Dat je mensen blij maakt".

Kwekerij/ Tuincentrum / Tuinaanleg Abbing, Odijkerweg 132-134, Zeist (nabij stations Driebergen-Zeist). Tel. 0343-513741; www.kwekerijabbing.nl; info@kwekerijabbing.nl

Fotobijschrift: Paul Machielsen (links) en directeur Harco Bolhuis tonen met veel plezier de unieke tuinmeubelen van 'The Bear Chair'

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47