Duurzaam en betrokken

Ondernemend

De ambachtelijke bedrijven zetten vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober hun deuren wijd open. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om binnen te lopen voor een praatje en om kennis te maken met de bijzondere producten en diensten die deze ondernemers te bieden hebben.

DOORN - De ondernemers aan de Boswijklaan 52 hebben één gezamenlijke doelstelling. Of het nu gaat om het verzorgen van een uitvaart, kunst- en houtwerk, grafkisten en baren, bamboevloeren of advies bij renovatie en bouw; duurzaamheid en betrokkenheid staat voor hen centraal.

Aan de rand van Doorn, naast de weilanden, moestuinen en maisvelden, werken vijf ambachtelijke en kleinschalige bedrijven onder één dak samen. Al vroeg in de ochtend wordt er hard gewerkt. Snel is duidelijk dat deze ondernemers een hecht team vormen door hun persoonlijke en directe benadering. Moniek van Mens van Alfine Uitvaarten, Sytze de Groot van Kunst- en Houtwerk en Joost Romeyn van Lux Atelier voor grafkisten en baren vertellen er graag over.

,,Direct contact en overleg met de maker kunnen een heel andere verbinding met je meubel of kunstwerk geven, waardoor je er meer en langer plezier van hebt", aldus De Groot. Hij gebruikt voor zijn producten het liefst materiaal van Nederlands hout. Ook voor Van Mens staat het contact en de beleving van de klant centraal. ,,Ik merk dat klanten bij mij de ruimte en rust ervaren om zelf keuzes te maken. Juist de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn belangrijk en ondersteunend in het rouwproces."

Ze licht toe dat het hierbij gaat om persoonlijke keuzes. Als voorbeelden noemt ze het gebruiken van bloemen uit eigen tuin of het opbaren in het eigen tuinhuisje. ,,Laatst hebben we een kist laten maken van hout uit eigen tuin."

Als team hebben de ondernemers zich voor de wensen van deze nabestaanden ingespannen. Terwijl De Groot het hout uit de tuin haalde en de kist vervaardigde, verzorgde Romeyn de verdere vormgeving en het persoonlijke ontwerp van de uitvaartkist. Van Mens was verantwoordelijk voor de begeleiding. Romeyn: ,,We versterken elkaar. Voor ons staat centraal dat we medemens zijn voor de nabestaanden."

Ook voor Ruben Walker en David Burgman van Natuurlijk Bamboe en KB Studio staat duurzaamheid en contact voorop. De bamboevloeren worden geproduceerd volgens strenge normen, en Burgman gaat bij zijn bouwadviezen uit van duurzame keuzes voor een eerlijke prijs.

Geïnteresseerden zijn welkom op vrijdag 25 oktober van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 26 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Er wordt gezorgd voor biologische hapjes en drankjes en er is kinderopvang. Op vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur vinden er bedrijfspresentaties plaats. Boswijklaan 52, Doorn; www.boswijklaan52.nl; tel. 0343-764001.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01