Zomerfair bij Kraaybeekerhof

Ondernemend

DRIEBERGEN – Kraaybeekerhof Academie in Driebergen presenteert op zaterdag 22 juni een Zomerfair. Beleving van het landgoed in al zijn facetten staat centraal. Op het programma staan onder andere theater, verschillende workshops, rondleidingen en meer. Daarnaast kunnen de gasten meer informatie krijgen over de opleidingen Natuurvoedingskunde en Natuur in Leiderschap. Ook het restaurant op het landgoed is geopend. De open dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Kraaybeekerhof Academie biedt verschillende opleidingen, trainingen en workshops. Ooit begonnen als een klein cursuscentrum, gericht op de biologisch dynamische landbouw, heeft de academie zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een breed opleidingscentrum waar het nog altijd draait om bewustzijn over aarde en mens. De academie is gevestigd op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar vind je onder andere een restaurant, een groenten- en kruidentuin, bos, een vijver en weide.

,,Met de Zomerfair willen we de bezoekers alles wat we op het landgoed te bieden hebben op een actieve manier laten beleven”, vertelt Ronnie Horstman, namens de Kraaybeekerhof. Het programma is zeer divers. René Slot (antroposofisch arts) vertelt over voeding; de bezoekers kunnen een ‘zintuigenroute’ over het landgoed volgen, waarbij de smaak, de neus, de oren en de ogen flink geprikkeld worden; Herma Klaassen presenteert een workshop jam maken; biologisch kok Olivier van der Staal verzorgt een workshop zomersalade maken; het fairtrade koffiemerk Peeze geeft informatie over haar verschillende koffiesoorten en de productiewijze; Joke van den Ban houdt een workshop composthoop maken; de Biobakker verkoopt brood; Vincent de Vries laat de kinderen kennis maken met de creatieve mogelijkheden van speksteen; tuinman Theo Engbers verzorgt rondleidingen door zijn tuinen op het landgoed; De Bijentuin van de Kraaybeekerhof laat de bezoekers kennis maken met alle facetten van het imkerschap; Erik Zillig laat zien hoe hij roomijs maakt en Elise en Jara verzorgen een speelse kindertheatervoorstelling over biologisch dynamische landbouw. Bij het restaurant zijn picknickmandjes verkrijgbaar voor een lunch die op het landgoed genuttigd kan worden.

Daarnaast zijn er presentaties van de opleidingen Natuurvoedingskunde en Natuurlijk Leiderschap.

De Kraaybeekerhof Academie is gevestigd aan de Diederichslaan 25 in Driebergen, tel: 0343-512925 (dinsdag tot en met vrijdag). Meer informatie op www.kraaybeekerhof.nl. Houd de website in de gaten voor de exacte tijden van de workshops en de rest van het programma.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01