Ondernemend Heuvelrug: Brouwer biedt meer

20 december 2012 om 00:00 Ondernemend

Aan de Rijksstraatweg 112 zijn het rouwcentrum en de toonzaal voor grafmonumenten en gedenkstenen gevestigd . ,,Dat laatste is uiteraard gekoppeld aan de bedrijfsvoering, maar vormt een apart bedrijf, het Memoriaal Gilde.”

LEERSUM - Diensten delen, dat is voor Brouwer Begrafenisonderneming de kern van de samenwerking met FDU Uitvaartzorg uit Scherpenzeel. ,,We streven naar hetzelfde kwaliteitsniveau op het gebied van zorg voor de overledene en nabestaanden. We kunnen elkaar goed vervangen als dat nodig mocht zijn en samen hebben we een groter facilitair aanbod, zoals kisten en rouwauto’s”, legt Ruud Brouwer uit. Brouwer is al 30 jaar werkzaam als begrafenisondernemer, waarvan 12,5 jaar zelfstandig.

door Monique José Timmermans

,,Je kunt zoveel betekenen voor mensen. Een waardig afscheid begeleiden betekent de nabestaanden iets meegeven wat ze hun hele leven weer meenemen.” Het maakt het vak voor Brouwer tot het mooiste wat er is. ,,Mensen zijn heel puur op het moment dat ik hun leven binnenkom. Het is uniek dat je in korte tijd met onbekenden zo’n band hebt.” Respect voor de wensen van de nabestaanden staat in de periode rond de begrafenis centraal. En ook aan de nazorg schenkt Brouwer met een maatschappelijk werker de nodige aandacht.

Voor de afscheidsdienst kunnen families een beroep doen op de een medewerker met theologische achtergrond, die niet alleen kan helpen bij de samenstelling van de dienst, maar deze ook kan voorgaan. Tijdens de dagen voorafgaand aan de begrafenis hebben de nabestaanden 24 uur per dag toegang tot de familiekamers in het rouwcentrum, die met een bankstel en de mogelijkheid koffie/thee te zetten dicht bij de huiselijke sfeer staan. ,,Wij noemen dat de Chapelle Ardente.”

Bijzonder is dat Ruud Brouwer zelf het drukwerk verzorgt. Hij maakt samen met de nabestaanden de lay out precies zoals zij wensen. ,,Een eigen foto of afwijkend lettertype, het is allemaal mogelijk. Het geeft mensen een fijn gevoel dat ze de kaart zelf maken en ook kleine oplages of toch nog een paar extra kaarten zijn zo geprint.”

Ook niet vanzelfsprekend in de branche is het feit dat Brouwer wel zelf meegaat, ook als de begrafenis elders in Nederland plaatsvindt. ,,Dat komt bijvoorbeeld voor als men ergens een familiegraf heeft.”

Alles bij elkaar biedt Brouwer Begrafenisonderneming een totaalconcept. Het bedrijf werkt voor alle verzekeringsmaatschappijen. ,,Mensen weten inmiddels dat een begrafenis op de Utrechtse Heuvelrug duur is en komen ook regelmatig informeren.” Voor hen heeft Brouwer een infopakket.

www.begrafenisondernemingbrouwer.nl, telefoon: 0343-461880

advertentie
advertentie