Ondernemend Heuvelrug: Cyprus bij Oleander Travel

19 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Exclusieve hotels, golfen met zicht op de blauwe middellandse zee, wandelen door authentieke dorpjes en een prachtige natuur, een duik in verkoelend water op zoek naar zeeschatten of heerlijk genieten van een zonovergoten strandvakantie. Je vindt het samen met Oleander Travel op het eiland Cyprus.

door Rose Carry Lokin

Niki Verkaik van Oleander Travel kent Cyprus van A tot Z. De geboren Cypriotische organiseert al jaren reizen naar het lieflijke eiland in de middellandse zee. ,,Cyprus zit in mijn hart,’’ aldus Niki. Als reisspecialiste vertelt ze over de natuur, cultuur en alle andere mogelijkheden op het eiland. Als je het hoort wil je eigenlijk maar één ding: in het vliegtuig stappen en vertrekken. ,,Cyprus heeft veel te bieden. Je kan er een rustige, ontspannen zonvakantie houden, wandelend genieten van de natuur of de Cypriotische cultuur opsnuiven.

,,Byzantijnse kerkjes en kloosters, de muren rond Nicosia, de kastelen van de Kruisvaarders, de oude Griekse theaters en andere monumenten uit de oudheid, je hoeft je er geen moment te vervelen,’’ aldus Niki, die vergezeld wordt door haar hondje Aspa die 11 jaar geleden na een reis uit Cyprus meekwam naar Nederland. Als je daarbij de zon telt, die zich zelfs nog in de wintermaanden laat zien, en de hartelijke en behulpzame inwoners, dan is vakantie naar Cyprus een verleidelijk vooruitzicht.

Om het prachtige eiland Cyprus nog meer onder de aandacht van reizigers te brengen organiseert Niki van 23 tot 29 januari een Cypriotische week bij café restaurant Buitenlust in Amerongen. Tijdens die dagen staan er heerlijke Cypriotische gerechten op het menu van het Amerongse restaurant. In de Rode Kamer van Buitenlust kunnen belangstellenden bovendien uitgebreid voorgelicht worden over de bestemming. Op 28 januari is er zelfs een avond die geheel in het teken van Cyprus staat. Naast Cypriotische meze en live muziek in mediterrane sferen heeft Oleander Travel ook een gratis retourticket naar Cyprus te verloten. Voor voorwaarden en informatie zie www.oleandertravel.nl. Reserveren voor de avond die 25 euro kost kan via info@oleandertravel.nl of via Buitenlust 0343-451692 of www.buitenlust-amerongen.nl.

Oleander Travel is een kleine, flexibele reisorganisatie. Niki woonde tot 1992 op Cyprus en kent het eiland op haar duimpje. Haar reisorganisatie is aangesloten bij SGR en het calamiteitenfonds. Alle vakanties van Oleander Travel worden aangeboden inclusief vlucht, accommodatie en vervoer. Onlangs is het aanbod van Oleander Travel ook uitgebreid met reizen naar Jordanië.

Oleander Travel. Tel: 0343-522111 of mobiel: 06-29515824. www.oleandertravel.nl. E-mail: info@oleandertravel.nl

advertentie
advertentie