Van Gorkom Wonen & Slapen

Ondernemend

Klanten kunnen hun huis volledig inrichten met de grote collectie artikelen die de woon- en slaapspecialist in zijn assortiment heeft. Er is onder andere keuze uit harde en zachte vloerbedekking, stoffering voor ramen, verschillende soorten zonwering voor binnen en buiten en matrassen met alle bijbehoren.

DRIEBERGEN - Raymond van Gorkom van Van Gorkom Wonen & Slapen uit Driebergen hoort geregeld van klanten dat zij kussens ongebruikt opgestapeld op zolder hebben liggen. ,,Een kussen moet goed liggen. Daarom kunnen klanten ze bij ons op proef meenemen. Zo kunnen ze zelf ervaren of het lekker slaapt.’’ Van Gorkom Wonen & Slapen is een speciaalzaak in de breedste zin. door Rose Carry Lokin

Raymond begon al op zijn zesentwintigste in de zaak aan de Traaij te werken. Samen met zijn vader runde hij velen jaren de winkel, totdat hij de zaak in 2009 geheel overnam. Voor Driebergenaren is Van Gorkom niet weg te denken uit het dorpscentrum. De overgroot opa van Raymond startte er al in 1925, samen met Raymonds opa, een behang- en stoffeerbedrijf. Later werden er allerhande fournituren verkocht. ,,Stoffeernagels werden afgewogen en per stuk verkocht,’’ aldus Raymond. De nagels verkoopt Raymond al lang niet meer, maar voor singelband kan de klant nog steeds terecht bij de geboren en getogen Driebergenaar.

,,Grappig is ook dat er regelmatig klanten vanuit de regio worden doorgestuurd voor bijvoorbeeld schuimplastic. Blijkbaar weten ze dat dit polyether, om bijvoorbeeld stoelen en kussen te vullen, nog bij ons te verkrijgen is.’’

Raymond krijgt vaak klanten over de vloer die midden in een verbouwing zitten. Regelmatig vragen ze hem om hulp voor schilderwerk, stucwerk, een muurtje verplaatsen of bijvoorbeeld het betegelen van een badkamer. ,,Veel mensen hebben de tijd of de zin niet om een heleboel telefoontjes te plegen.

Ik regel dan graag vakmensen voor ze. Dat wordt door onze klanten als heel prettig ervaren. Bovendien weten ze dat het werk dan in goede handen is’’, aldus Raymond.

Bij Van Gorkom Wonen & Slapen vindt de klant onder andere de merken Desso, Parade en Tredfort voor tapijten, Forbo voor vinyl en marmoleum, Ploeg, Kobe en Eyffinger voor gordijnstoffen en Velux en Luxaflex voor zonwering.

Op de eerste etage is bovendien alles te vinden voor een gerieflijk slaapcomfort, met onder andere bedden en matrassen van het merk Pullman en Tempur.

u Van Gorkom Wonen & Slapen, Traaij 105-107, 3971 GD, tel: 512389, www.vangorkom.nl. Openingstijden: di t/m do 9.00-12.30 en van 13.30-18.00, vrij van 9.00-12.30 en van 13.30-21.00, zat 9.00-17.00.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15