Uw haard op maat bij Kusk haarden en kachels

Ondernemend

DOORN/BARNEVELD - Het is een warm welkom bij Kusk haarden & kachels. In de zojuist geopende showroom knapperen de houtblokken en zorgen gloeiende kachels voor een behaaglijke warmte. De nieuwe showroom, met meer dan tachtig modellen is gevestigd in de oude meelfabriek in Barneveld. De ruimte heeft een ware metamorfose ondergaan.

door Rose Carry Lokin

,,Er stond nog een silo met meel erin en het meelstof lag overal,” aldus Kees van de Bunt, eigenaar van Kusk. De verbouwing duurde enkele maanden en het resultaat mag er zijn: de oude meelfabriek zit strak in de verf, heeft mooie raampartijen en is sfeervol ingericht door een binnenhuisarchitect. Zowel haarden als kachels, van modern strak tot rustiek klassiek, vullen de lichte ruimte. Een loper met een print van houtblokken op de vloer leidt de klant langs alle modellen. Kees is blij met zijn nieuwe showroom, waar ook de werkplaats en het magazijn zijn gehuisvest. De eigenaar begon in 2000 in Voorthuizen in de schuur van zijn ouderlijk huis. De eenmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 14 werknemers. Dat is ook de reden waarom Kusk verhuisd is van het oude pand aan de Wattstraat naar het nieuwe pand aan de Van Zuylen van Nieveltlaan in Barneveld. ,, In 2006 openden we onze winkel aan de Kampweg in Doorn. Toen zagen we helemaal dat het oude pand in Barneveld te klein was. In de winkel aan de Wattstraat konden we maar 1 klant ontvangen, daardoor zaten we vaak noodgedwongen met klanten in de werkplaats. En dat werd juist heel leuk gevonden. Vandaar dat we nu ook weer de mogelijkheid bieden om in onze nieuwe pand in de werkplaats te kijken.”

Kusk is gespecialiseerd in de verkoop en installatie van haarden, kachels, schouwen en rookkanalen. Met behulp van een hoogwerker en camera’s voeren zij ook schoorsteeninspecties uit en renoveren indien nodig. Ook is er een eigen productielijn van haarden. ,,Wil een klant een haard plaatsen in een al bestaande stookopening met een zo hoog mogelijk rendement, dan maken wij een ontwerp,” aldus Kees. In de werkplaats in Barneveld wordt de haard op maat gemaakt. Daardoor is een korte levertijd mogelijk van circa vier weken. De haarden van Buntfires zijn voorzien van een stalen stookkamer en bekleed met hoogwaardig hittebestendig materiaal, hierdoor is een lange levensduur gegarandeerd. Voor meer informatie, modellen, dealers en contact zie www.buntfires.nl.

Kusk haarden & kachels, Kampweg 19 3941 HC Doorn. 0343 477077. Open: di t/m do 10.00-17.00 Vrij: 10.00-17.00 en 19.00-21.00. Zat. 10.00-16.00. www.kusk.nl en www.buntfires.nl, doorn@kusk.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 14 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27