Een muzikale voorstelling over Indische roots
Een muzikale voorstelling over Indische roots Marjolein Jaworski

Theater over wat het betekent om Indo te zijn

12 april 2023 om 15:42 Lokaal Deel je nieuws

Wat betekent het om tegenwoordig Indo te zijn? Tussen een kleine twee miljoen landgenoten met Indische roots? De theatervoorstelling ‘Soedah, laat maar...’ beantwoordt deze en meer vragen op  

zaterdag 13 mei in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn. Het is een muzikale voorstelling vol verhalen over liefde, vreemde gewoontes, heimwee en verlangen. 

Geheimen voor de volgende generatie

Rasverteller Roy Grünewald en singer-songwriter Esmay Usmany zijn Indisch van de tweede en derde generatie. Maar wat is dat dan, om tegenwoordig Indo te zijn tussen een kleine twee miljoen landgenoten met Indische roots? Langzaam verdwijnt die typische cultuur, maar welke geheimen kunnen nog worden verteld aan volgende generaties? 

 

Opgegroeid met een verdwijnende cultuur 

Roy Grünewald (1950) is in Bandung (Java) geboren en vertrok met zijn ouders op het schip de Oranje in 1952 naar Nederland. In het dorpse Brabant bracht hij als een van de weinige donkere kindjes zijn jeugd door. Het vertellen van verhalen kreeg hij mee van zijn oude Indische oma. Een loopbaan als regisseur en theatermaker lag voor de hand. Esmay Usmany (1984) is van de derde generatie Indo’s. In Utrecht geboren, maar opgevoed met de langzaam verdwijnende Indo-cultuur. Al tijdens haar studie aan het conservatorium ontwikkelde zij zich tot een begaafd tekstschrijver en componist.

Korting voor bibliotheekleden

‘Soedah, laat maar...’ is op zaterdag 13 mei te zien in Cultuurhuis Pléiade in Doorn en start om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater. Speciaal voor bibliotheekleden is er een kortingsprijs van € 17,50. Niet-leden betalen de reguliere prijs van € 19,50.

advertentie
advertentie