Voorjaarslaantje
Voorjaarslaantje Jan de Jong

Dauwtrappen in het Amerongse Bos

Lokaal Deel je nieuws

Donderdag Hemelvaartsdag 26 mei 2022 organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer het jaarlijkse dauwtrappen met een mooie wandeling door de Amerongse bossen, die afgesloten wordt met een gezamenlijk ontbijt.

Er zijn twee wandelingen; de eerste wandeling voor actieve wandelaars start om 7:00 uur, de tweede wandeling  voor (groot)ouders met kinderen start om 8:00 uur. De groepen zullen onder leiding van een gids over bosrijke paden lopen en de ontwakende natuur op een speciale wijze ervaren. Rond 9.00 uur zijn alle wandelaars terug bij de Tabaksschuur, waar voor iedereen een welverdiend ontbijt klaar staat. Honden zijn niet toegestaan.

De wandelingen starten vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8  in Amerongen. De parkeerplaats vindt u door de borden Groene Entree te volgen en te parkeren op sportpark de Burgwal. Vandaar is het 150 meter lopen naar de start bij het infocentrum .

Deelnemers moeten zich via de knop reserveren opgeven op de website van Utrechts Landschap, daarbij geeft u het aantal personen op en aan welke wandeling u wenst deel te nemen:

https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/115418

Let hierbij op dat u zich aanmeldt voor het juiste aanvangstijdstip dus: om 7:00 uur voor actieve wandelaars, om 8:00 uur voor (groot)ouders met kinderen.

Na aanmelding ontvangt iedere deelnemer een bevestiging. Het aantal deelnemers is voor de wandeling van 7:00 uur beperkt tot  30 personen en voor de wandeling van 8:00 uur tot 15 personen.. In verband met de voorbereidingen sluit de aanmelding maandagavond 23 mei om 22.00 uur.

De kosten voor deelname aan de wandeling met ontbijt bedragen € 5,00 pp voor niet-beschermers van Utrechts Landschap en € 4,00 pp voor beschermers van Utrechts Landschap, kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,00 pp. Voor juniorbeschermers is de wandeling gratis . Neem dus wel uw beschermerspas mee! Deelnemerskosten worden voor aanvang van de wandeling ter plaatse voldaan, bij voorkeur per PIN, maar contant mag ook..

Het aantal plaatsen is beperkt, voorkom dus teleurstelling en meld u vroegtijdig aan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28