Afbeelding
Victor Schutijser

De Delerij ontvangt Koningin Maxima

20 juni 2019 om 14:32 lokaal

DRIEBERGEN Niemand minder dan Koningin Máxima kwam donderdagmiddag naar De Delerij in Driebergen. Deze organisatie biedt onderdak aan de Eurowinkel en vijf organisaties die zich bezighouden met onderwijs, gezinshereniging, participatie en integratie van asielzoekers en vluchtelingen van 18 jaar en ouder. Het bezoek was oorspronkelijk vorig jaar gepland, maar kon door het plotseling overlijden van de zus van Maxima, Inez, niet doorgaan.

Victor Schutijser

De koningin werd buiten ontvangen door onder anderen burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Na een korte speech met een uitleg van het ontstaan van De Delerij werd de koningin rondgeleid door de Eurowinkel, waar ze de tijd nam om met vrijwilligers te praten over hun werk. Ook werd ze bijgepraat over De Inloop, Taalcoaching Heuvelrug, Prima Perspectief en het Repair Café die het pand delen met de Eurowinkel.

Asielzoekers en vluchtelingen kunnen als vrijwilliger in de Eurowinkel werken. Dit geeft hen dagbesteding en helpt hen om te integreren in de Nederlandse samenleving. De opbrengst van de verkoop van onder meer kleding en boeken wordt ingezet om asielzoekers en vluchtelingen te ondersteunen bij hun studie.

GROTE WAARDERING ,,Dat zij ons verzoek om ons nieuwe gebouw te komen openen heeft ingewilligd, beschouwen wij als een blijk van grote waardering voor ons werk", zegt Jef Helmer, secretaris van de stichting Vluchtelingkinderen. ,,De argumenten die we in onze brief van begin november 2017 hebben vermeld waren kennelijk motiverend: een kerkgebouw krijgt een nieuwe maatschappelijke functie, de betrokkenheid van koningin Máxima bij lokale initiatieven, vooral waar het gaat om groepen die een steuntje in de rug nodig hebben en haar positie als beschermvrouwe van het Oranje Fonds."

Bekijk ook onderstaande video's: 

Koningin Máxima nam nog even de tijd om naar het publiek te zwaaien en met een enkeling op de foto te gaan. 2
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie