Succesvolle aftrap buurtnetwerk De Wildbaan tijdens buurtbijeenkomst in De Uilenburcht

Lokaal nieuws

Ruim 30 bewoners uit de buurt De Wildbaan hebben 26 februari jl. de eerste buurtbijeenkomst bezocht in de school De Uilenburcht. De aanwezige buurtbewoners namen zeer enthousiast deel en hebben veel onderwerpen besproken en ideeën aangereikt voor het ontwikkelen van een buurtnetwerk.

Om 19.30 uur gaan de schooldeuren open en stormen de eerste buurtbewoners enthousiast naar binnen om deel te nemen aan de buurtbijeenkomst. Vanuit alle kampen, dreven en straten zijn bewoners aanwezig. Het doel van de avond is samen verkennen of en hoe we een buurtnetwerk gaan organiseren.

Nieko van Veen geeft een korte introductie over kansen die we als burgers hebben om zelf actief invloed uit te oefenen op het reilen en zeilen in onze buurt. Veel buurtbewoners blijken al actief in hun eigen straat. Deze energie kunnen we vasthouden en versterken als we bewoners rondom activiteiten met elkaar verbinden in een buurtnetwerk.

Om elkaar beter te leren kennen en een goede dialoog te kunnen voeren over een onderwerp, splitsen de buurtbewoners zich op in vier groepen. De bewoners praten over mogelijke buurtactiviteiten, de wijze waarop we elkaar nog beter kunnen leren kennen en andere buurtbewoners kunnen betrekken bij dit initiatief. Ook staat een groepje bewoners stil bij de issues in de buurt op het gebied van schoon, heel, veilig, zorg en welzijn. Dit zijn issues die de gemeente kan meenemen als er onderzoek in de buurt wordt gedaan.

Aan het einde van bijeenkomst geven enkele buurtgenoten zich op om plaats te nemen in een initiatiefgroep, die de ideeën van de avond om kunnen zetten in een concrete voorzet voor het vervolg.

Afgesproken is om voor Koningsdag een tweede bijeenkomst te organiseren, waarvoor alle buurtbewoners opnieuw uitgenodigd worden. We houden u op de hoogte.

Initiatiefgroep Buurtnetwerk De Wildbaan

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30