Wierook, de keuze van Rita.

Lokaal nieuws

De Wereldwinkel Woudenberg-Maarn wordt volledig door vrijwilligers bemand. Deze medewerkers, die daarnaast vaak ook nog ander vrijwilligerswerk doen, hebben zo hun eigen voorkeur voor een product van de Wereldwinkel en brengen dat graag onder uw aandacht.

Rita Lokker is voorzitter van de Wereldwinkel , werkt als winkelmedewerkster en zorgt voor de inkoop van wierook, geurolie en geurkaarsen. Niet alleen daarom is haar keuze gevallen op wierook. Zij is al van kinds af aan vertrouwd met het gebruik ervan en heeft de reinigende werking en het effect op gemoedsstemmingen en emoties ervaren.

Wierook is meer dan een geur die bij meditatie en andere oosterse technieken wordt gebruikt. Door de ontwikkeling van een natuurzuivere wierook in veel verschillende geuren, zijn er ook in onze westerse wereld veel toepassingen voor. Zo zijn er geuren met een rustgevende werking en andere met een neutraliserend en/of zuiverend effect. Bepaalde soorten wierook hebben ook hun invloed op de stemming en de juiste geur kan hierdoor zelfs een steun zijn in moeilijke tijden. De wierook die door Mira international uit India wordt geïmporteerd is natuurzuiver en wordt geheel met de hand vervaardigd. Een deegje van wierookpoeder en parfumolie wordt om een bamboestokje gerold. De gerolde stokjes moeten vervolgens een dag drogen (in de regentijd 2 tot 3 dagen). Daarna worden ze verpakt in cellofaan en een verpakking van gemarmerd papier. Ook het marmeren van het papier gebeurt handmatig. Meer dan 200 vrouwen hebben hierdoor inmiddels permanent werk en daarmee een vast inkomen en andere voorzieningen zoals een medische verzekering en pensioen. Meer informatie over deze wierook en de bereidingswijze is te vinden op de website www.wierook.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15