Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Gemeente strijdt tegen droogte

1 augustus 2018 om 20:00 lokaal

HEUVELRUG Om de aanhoudende warme en droge weersomstandigheden het hoofd te kunnen bieden, heeft de gemeente maatregelen genomen. Zo krijgen alle pas aangeplante bomen in het openbare groen een flinke hoeveelheid extra water, net zoals de nieuwe beplanting in de gemeenteperkjes. Ook natuurgrasvelden bij sportclubs worden volop beregend. 

Voor het bewateren van 150 jonge bomen en alle nieuwe planten worden twee lokale bedrijven en de Biga ingeschakeld. Elke boom wordt twee keer per week van zo'n 80 liter water voorzien, afkomstig uit het Valleikanaal en de Grift. Normaal rukt de gemeente niet vaker dan tien keer per jaar uit om extra water te geven.

WATERTANKS Ondanks de inzet van drie trekkers met watertanks, vreest gemeentelijk groenadviseur Gerrit Wanner dat een aantal bomen en planten door de hitte en de droogte het loodje zullen leggen. Volgens de weersvoorspellingen blijft regen van betekenis ook de komende weken nog uit. De extra maatregelen blijven daarom tot het einde van de maand van kracht.

advertentie
advertentie