Het winnende idee van De Zonheuvel
Het winnende idee van De Zonheuvel Shell

De Zonheuvel winnaar Bright Idea Challenge

4 juli 2018 om 12:15 lokaal

DRIEBERGEN Leerlingen van CBS de Zonheuvel uit Driebergen zijn gekozen als regiowinnaars van de Generation Discover bright ideas challenge in de regio Utrecht. Basisschoolleerlingen uit het hele land hebben creatieve oplossingen bedacht voor globale voedsel, water en energie problematieken.

Leerlingen van de Zonheuvel kwamen op het idee om met een mobiele app voedselverspilling tegen te gaan. Mensen uit de buurt kunnen tegen een kleine vergoeding voedselrestjes van anderen overnemen. Andere twee winnaars waren basisscholen uit Utrecht. Uit meer dan duizend nationale inzendingen zijn vijftien regiowinnaars gekozen.

FESTIVAL Ieder jaar organiseert Shell het Generation Discover festival, dat basisschoolleerlingen in contact brengt met wetenschap en technologie. In aanloop naar het festival houden ze daarbij ook de bright ideas challenge. Voor deze challenge bedenken leerlingen van groep 7 en 8 oplossingen voor grote mondiale uitdagingen. Op 17 oktober, de eerste dag van het vijfdaagse Generation Discover festival op het Malieveld in Den Haag, worden de landelijke- en publieksprijs uitgereikt. Meer informatie van het festival staat op de website.

advertentie
advertentie