bij op rode klaver
bij op rode klaver erfgoedimker

MMN Inspiratie-excursie: “Jouw leefomgeving en bestuiving van insecten”

8 april 2022 om 19:21 Lokaal Deel je nieuws

Bent u nieuwsgierig naar de rol van bestuivende insecten en wat zij voor ons betekenen in samenhang met onze leefomgeving? Speciaal voor Maarn Maarsbergen Natuurlijk heeft Erfgoedimker deze excursie ontwikkeld. Dinja de Groot en Richard Zweekhorst nemen u graag mee over Landgoed Heicop voor een inspirerende excursie. Er is aandacht voor het biotoop van bestuivende insecten en hoe zij voor ons inzichtelijk kunnen maken hoe het gesteld is met onze eigen leefomgeving. Daarnaast wordt ingegaan op de eventuele concurrentie met de honingbij.

Onlangs is in opdracht van de eigenaar (ANBI)  stichting van Embden van Hall groot onderhoud uitgevoerd op Landgoed Heicop aan het Poortse Bos in Maarn. Namens de stichting heeft het bedrijf Erfgoedimker een ontwerp gemaakt en uitgevoerd waarmee o.a. wilde bestuivende insecten een rijker biotoop krijgen.

Dinja de Groot is NBV-bevoegd docent bijenteelt en voormalig medewerkster van de Stichting Bee Foundation. Richard Zweekhorst is een ervaren tuinbaas en tuinconservator die dagelijks samenwerkt met de natuur. Vanuit hun theoretische en praktische kennis en ruime ervaring nemen ze je je mee naar buiten om serieus te kijken naar de bloemen en de wilde bijen en andere bestuivende insecten.

Excursiedata zijn: 21 of 23 april, 5 of 7 mei 2022
Aanmelden: https://erfgoedimker.nl/inschrijven/
www.mmnatuurlijk.nl

advertentie
advertentie