De inwonersbijeenkomst in Leersum
De inwonersbijeenkomst in Leersum Hubert van Zanten

Leersum inwonersbijeenkomst over Omgevingsvisie

27 maart 2022 om 12:43 Lokaal Deel je nieuws

Op 25 maart organiseerde Dorpsnetwerk Leersum een inwonersbijeenkomst in Sport- en Cultuurcentrum De Binder. Het thema was ‘hoe willen wij, inwoners van Leersum, dat ons dorp er in de komende 20 jaar uit gaat zien?’. Dorpsnetwerk Leersum is namelijk voornemens om een zienswijze te gaan indienen op de concept-Omgevingsvisie van de gemeente. Voor Leersum staat daar b.v. een heel concreet getal genoemd van 710 nieuwe woningen tot 2040 om de vitaliteit van de kern te behouden. Dat is maar liefst 23% van het huidige aantal woningen, en kan niet gerealiseerd worden zonder uitbreiding buiten de Rode Contouren. Dorpsnetwerk was dus heel benieuwd hoe inwoners daar tegenaan kijken.

Maar liefst 75 inwoners kwamen opdagen, en dus waren alle stoelen in de grote zaal bezet. Na een introductie door o.a. voorzitter Teun Monster werden formulieren uitgereikt, waar men op 19 stellingen een mening kon geven. Dat ging niet alleen over woningen en verkeer, maar ook over b.v. voorzieningen, middenstand, windmolens, zonneparken, veehouderijen.

Na eerst zelf het formulier ingevuld te hebben, ging men in groepjes over die stellingen een levendige discussie aan. Aan het eind van de avond werd middels handopsteking geteld hoeveel van de aanwezigen voor of tegen de stelling waren. De exacte telling gebeurt door het Dorpsnetwerk achteraf en zal worden opgenomen als bijlage in de nog in te dienen zienswijze naar college en gemeenteraad.

Iedereen die geïnteresseerd is in de uitkomst van de stellingen, de zienswijze of iets wil bijdragen aan het vervolg, kan in vanaf medio april de informatie van het Dorpsnetwerk Leersum vinden op https://www.wegwijsinleersum.nl/over-ons/  en https://www.facebook.com/dorpsnetwerkleersum/

De inwonersbijeenkomst in Leersum
advertentie
advertentie