Indrukwekkend verzetsverhaal
Indrukwekkend verzetsverhaal Berry

De grootste bankoverval aller tijden

18 maart 2022 om 09:58 Lokaal Deel je nieuws

DE GROOTSTE BANKOVERVAL ALLER TIJDEN Het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige verzetsvrienden.
Het is de titel van een prachtig en meeslepend boek geschreven over een zeer moedige daad van jonge mensen in het verzet.
Auteur van het boek, dat eind maart op de markt verschijnt, is Frank Krake.

De Stichting Vrienden van de Maartenskerk en The Read Shop Doorn van Berry van Kruistum hebben de handen ineen geslagen om Frank Krake naar Doorn te halen voor een presentatie van dit boek, dat een indrukwekkende reconstructie geeft van de grootste bankoverval uit de Tweede Wereldoorlog.

Wij nodigen u graag uit voor deze presentatie op maandagavond 4 april in de Maartenskerk. Aanvang om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
U kunt zich aanmelden via info@vriendenvandemaartenskerk.nl.
Aan het bijwonen van deze avond zijn voor u geen kosten verbonden.

Het verhaal
Nederland zucht al vier jaar onder de Duitse bezetting, als een groep vastberaden verzetsvrienden de wapens opneemt. Ze deinzen nergens voor terug, plegen overvallen en blazen spoorlijnen op.
Dan komt er een gouden tip.
In de kluizen van twee banken in het oosten van het land ligt meer dan 200 miljoen gulden. Cash.
Ze slaan toe. Kisten vol buitgemaakte bankbiljetten verdwijnen veilig in een hooiberg. Algehele euforie, maar niet bij de Duitsers. Ze zijn woedend. De jacht is begonnen ......
 
Het verhaal fascineerde Frank zodanig dat hij vijf jaar geleden met zijn archiefonderzoek startte. Na jarenlang grondig onderzoek in (inter)nationale archieven en interviews met tientallen betrokkenen van de tweede generatie kreeg het verhaal vorm
Zoals gebruikelijk bij Krake’s boeken gaat het verhaal vergezeld van tal van historische foto’s, die grotendeels nooit eerder gepubliceerd zijn.
Krake zal zijn verhaal op 4 april illustreren met beeld en geluid.
Zijn presentatie duurt tot ca. 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen (€ 24,99) en te laten signeren door de auteur.
Wij zien uw inschrijving op info@vriendenvandemaartenskerk.nl graag tegemoet en we hopen u op 4 april te mogen verwelkomen!
 Stichting Vrienden van de Maartenskerk 
 info@vriendenvandemaartenskerk.nl

The Read Shop Doorn

Volg ons op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en TikTok.
  

advertentie
advertentie