Tamara van Rhenen in haar nieuwe salon.
Tamara van Rhenen in haar nieuwe salon. Eigen foto

Van leidster op een peuterspeelzaal naar pedicure: Tamara van Rhenen gooide het roer om

3 maart 2022 om 13:20 Zakelijk

DRIEBERGEN Tamara van Rhenen werkte jarenlang in de kinderverzorging. Wel in allerlei disciplines, maar het was tijd voor iets nieuws. Iets meer dan een jaar terug besloot ze het roer om te gooien en zichzelf om te scholen tot pedicure. In januari van dit jaar opende ze haar eigen salon en eind april is ze waarschijnlijk ook klaar met de opleiding tot medisch pedicure.

Tamara heeft een toegankelijk onderkomen bij haar huis gerealiseerd, waar ze op professionele wijze  voeten verzorgd. Tamara: ,,Hygiëne is erg belangrijk en staat hoog in het vaandel, daarom is het erg belangrijk dat ik in mijn salon alle middelen heb om constant al mijn hulpmiddelen te reinigen en te desinfecteren.’’ Ze is trots op haar praktijk en vertelt dat ze iedere week meer klanten krijgt voor een behandeling. Nagels knippen en de nagelomgeving schoonmaken, hypertrofische (verdikte) nagels afvlakken, mycose (schimmel) nagels behandelen, likdoorns verwijderen en ingroeide nagels verzorgen, eelt verwijderen en kloven behandelen. Tamara draait er haar hand niet voor om.

De opleiding tot pedicure heeft ze achter de rug en ze kijkt er naar uit dat ze zichzelf medisch pedicure mag noemen. Tamara: ,,Dan krijg je nog meer uitdaging in het vak. Je voert dan ook specialistische behandelingen uit, zoals het behandelen van de risicovoet van cliënten met reuma en diabetis, maar ook ouderdom of verwaarlozing waarbij een verhoogd risico aanwezig is. Daarbij komen soms ook technieken aan te pas zoals drukverlichting, ortheses plaatsen zoals bij een likdoorn tussen de tenen, nagelbeugels plaatsen bij ingroeiende nagels of een nagelregulatie.’’

Pedicurepraktijk van Rhenen heeft zich aangesloten bij de brancheorganisatie Provoet, het overkoepelend orgaan van pedicures. Aangesloten leden voldoen stuk voor stuk aan een streng eisenpakket en de cliënt mag er zeker van zijn dat zo’n pedicure de juiste opleiding heeft voltooid.

Haar nieuwe uitdaging bevalt de Driebergse pedicure uitermate goed. Haar man is al jarenlang werkzaam als zelfstandige ondernemer en Tamara doet al net zo lang de boekhouding voor hem. Het zelfstandig ondernemen heeft voor deze vakvrouw geen geheimen.

Ze wijst nog eens extra op de comfortabele behandelstoel en vertelt dat de frisse uitstraling echt een wens van haar was. Ze blijft ook bij de basis: het professioneel verzorgen van de voeten, zodat de klant zich daar helemaal geen zorgen meer over hoeft te maken.

Pedicuresalon van Rhenen, Arnhemsebovenweg 21, Driebergen, 06-51706613, www.pedicurevanrhenen.nl, pedicurevanrhenen@gmail.com 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Pedicuresalon van Rhenen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie