16 maart: walking football bij DEV Doorn

24 februari 2022 om 10:57 Sport Deel je nieuws

Zou je graag weer eens een balletje trappen, maar zie je het niet meer zitten om te rennen over het veld? Doe dan mee aan Walking Football.

Ook al wordt er dus niet gerend, het maakt het spel er niet minder spannend en leuk om. Als je ook mee wilt doen, ben je woensdag 16 maart van 15 tot 16 uur van harte welkom bij DEV Doorn.

DEV Doorn vindt het belangrijk dat 60-plussers meer gaan bewegen en werkt daar graag zelf actief aan mee. Daarom is het idee ontstaan om in navolging van andere clubs elke woensdagmiddag walking football te organiseren met na afloop een derde helft in de kantine. Pepijn de Vette is initiator van dit initiatief bij DEV en vertelt: “Walking Football wordt ook wel loopvoetbal genoemd. De voetballers spelen in wandeltempo op een kwart veld. Voetballen zonder te rennen dus. Is dat nog wel voetbal en is dat leuk dan?’, hoor ik vaak. Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. Je mag dus niet rennen, maar er zijn ook geen keepers en buitenspel telt niet. Je speelt zes tegen zes en de bal mag niet boven heuphoogte uitkomen. Verder zijn slidings en lichamelijk contact verboden. Dit alles om blessures te voorkomen. Maar het blijft dus wel echt voetbal, maar wel voetbal dat je een leven lang kunt blijven doen.”

advertentie
advertentie