Afbeelding
Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug

Lokale partijen ondertekenen Regenboog Stembusakkoord

8 februari 2022 om 09:34 Politiek

HEUVELRUG Vijf lokale partijen in Utrechtse Heuvelrug hebben maandagavond op de trappen van het gemeentehuis het Regenboog Stembusakkoord ondertekend. Jolande Baudet-Kors (Partij voor de Dieren), Marijn Bouwmeester (OPEN), Marina Roelofsen (CDA), Florien Scager (VVD) en Niels Geelkerken (D66), zetten hun handtekening voor meer inclusiviteit en verdraagzaamheid in de gemeente. 

,,Het is cruciaal dat iedereen veilig en vanzelfsprekend kan en mag zijn wie diegene wil zijn. Jammer genoeg ondervonden we ter plekke hoe grofgebekt Nederlanders zijn en dat zij vinden dat ze alles kunnen roepen”, aldus Baudet-Kors van Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug. 

De lijsttrekker doelt daarmee op passerende jongeren die de ondertekenaars zouden hebben uitgescholden. Hier is inmiddels door diverse aanwezigen melding van gemaakt op de website www.weblijvenonszelf.nl.

Door ondertekening van het Regenboog Stembusakkoord wijzen de ondertekenende partijen elke vorm van discriminatie en uitsluiting van de hand en zetten zij zich actief in voor gelijkwaardigheid in Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie