Jolande Baudet-Kors in gesprek met Tweede Kamerlid Lammert van Raan, ecologe Jana Verboom en Klimaatcoach Nanda Vrielink
Jolande Baudet-Kors in gesprek met Tweede Kamerlid Lammert van Raan, ecologe Jana Verboom en Klimaatcoach Nanda Vrielink Paul Blom

Webinar Klimaatwet 1.5 en wat dan nog?

6 februari 2022 om 11:48 Lokaal Deel je nieuws

Klimaatopwarming is een feit. Dagelijks worden we geconfronteerd met de verontrustende gevolgen van één graad opwarming: overstromingen, bosbranden, ieder jaar een nieuw hitterecord, smeltende bergen, verlies van biodiversiteit, verbleekte koralen. Het is angstaanjagend om ons voor te stellen hoe de toekomst eruit zou zien met anderhalf of zelfs twee graden opwarming. Lege oceanen, ernstige voedseltekorten door droogte, hongersnood, etc. Gelukkig is het nog niet te laat. We kunnen verdere klimaatopwarming een halt toeroepen. 

De Partij voor de Dieren heeft in 2015 om een klimaatwet gevraagd. De motie werd verworpen. Op initiatief van andere partijen is er uiteindelijk een klimaatwet opgesteld, volledig uitgekleed en te vrijblijvend. Partij voor de Dieren diende 17 amendementen in, allemaal afgewezen. Samen met andere  organisaties is zij aan de slag gegaan om tot een concept klimaatwet 1.5 te komen: een zo snel mogelijke, zo groot mogelijke bijdrage leveren ter voorkoming van de opwarming van de Aarde. Concrete instrumenten, aangescherpte doelstellingen juridisch afdwingbaar. De wet ligt nu bij de Raad van State.

Lijsttrekker PvdD Jolande Baudet-Kors spreekt aan tafel met Tweede Kamerlid Partij voor  Lammert van Raan, Jana Verboom (Ecologe, docent aan de WUR en lid van GoedVolk) en Nanda Vrielink (klimaatcoach uit Driebergen-Rijsenburg) over het klimaat en de biodiversiteit. Gevieren reflecteren ze tevens op interviews met Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Marc Davidson (Hoogleraar Ethiek). 

Het is nog niet te laat. De vijf sprekers leggen duidelijk uit waarom er een crisis is en wat we in de gemeente, als politiek en als inwoner kunnen doen, Het webinar en de losse interviews zijn te bekijken via www.partijvoordedierenutrechtseheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie