Tony en Wolther Kassies vierden maandag dat zij 65 jaar getrouwd waren.
Tony en Wolther Kassies vierden maandag dat zij 65 jaar getrouwd waren. Mark Kohn

Briljant voor echtpaar Kassies: ‘Elkaar de ruimte geven én elke avond voorlezen’

23 december 2021 om 07:30 Mensen

DOORN Het echtpaar Kassies-Liscaljet in Doorn vierde maandag haar briljanten huwelijk. Op 21 december 1956, 65 jaar geleden, gaven zij elkaar het jawoord. Het feest werd niet groots, maar wel met liefde gevierd; kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen kwamen de dagen ervoor corona-veilig langs. 

Wolther Kassies en Tonny Liscaljet leerden elkaar in de eerste klas van het Gereformeerd Gymnasium in Amsterdam kennen. Wolther woonde in Amsterdam, Tonny kwam elke dag met de boemeltrein van Weesp naar Amsterdam. Enkele jaren later begonnen ze elkaar meer dan als een klasgenoot te beschouwen, en gelukkig trok Wolther op enig moment de stoute schoenen aan en vroeg hij Tonny om verkering. Zo ging dat toen... 

ETAGE Na hun huwelijk kregen ze, ondanks de woningnood, in Amsterdam een etage toegewezen; ook toen al waren er lerarentekorten en om die reden hadden ze voorrang bij deze toewijzing. Niet tot ieders blijdschap, er waren in de buurt wel wat jaloerse blikken. In 1958 werd hun zoon geboren, in 1960 hun eerste dochter, waarna ze naar Doorn verhuisden waar hun jongste dochter ter wereld kwam. 

Wolther was tot zijn vervroegde pensionering jarenlang leraar op het Revius Lyceum in Doorn, Tonny werkte tot haar vervroegde pensionering bij Samen op Weg. Ze leidden en leiden nog steeds een actief leven, op maatschappelijk en kerkelijk gebied, ook na hun pensionering. Met wandelen en fietsen, bezoekjes, de tuin, lezen en andere hobby’s zijn ze nog steeds druk. 

GEHEIM Het geheim van hun gelukkige huwelijk? ,,Van elkaar blijven houden, in voor- en tegenspoed, elkaar de ruimte geven én elke avond voorlezen!”

advertentie
advertentie