Evita en Crista van Buurthuis De Brug op het speelveld.
Evita en Crista van Buurthuis De Brug op het speelveld. Danny van der Linden

Buitenspelen in De Wildbaan

11 juni 2018 om 06:21 lokaal

DRIEBERGEN Het is woensdag 13 juni nationale buitenspeeldag. Al ruim tien jaar wordt deze dag jaarlijks gehouden door televisiezender Nickelodeon en Jantje Beton. Laatstgenoemde is hét goede doel als het gaat om het stimuleren van buitenspelen. Ook in Driebergen kunnen kinderen tijdens de buitenspeeldag terecht voor leuke activiteiten. Op het grasveld aan de Sperwerkamp organiseert Buurthuis De Brug diverse activiteiten.

Danny van der Linden

,,Buitenspelen is heel belangrijk, maar de laatste jaren minden vanzelfsprekend dan voorheen", zegt Evita Hendriks namens het buurthuis dat aan de Sperwerkamp gevestigd is. ,,Omdat wij ook de jeugd een warm hart toedragen hebben we besloten mee te doen aan de nationale buitenspeeldag."

ALLE LEEFTIJDEN Kinderen kunnen zich daarom op woensdagmiddag 13 juni vanaf 13.30 uur melden bij Buurthuis De Brug. ,,We gaan met de kinderen naar het speelveld dat naast het buurthuis ligt", zegt Hendriks. ,,Daar organiseren we een spelletjesmiddag. Voor de meer creatieve kinderen hebben we een leuke activiteit waarbij kinderen met behulp van waterpistolen met verf een schilderij kunnen maken."

Alle kinderen zijn welkom. ,,Je hoeft niet uit de wijk De Wildbaan te komen om mee te doen. En kinderen van alle leeftijden mogen deelnemen", nodigt Hendriks uit. ,,Deelname is gratis. Er kunnen ook poffertjes worden gekocht. Die kosten een euro per portie." De middag duurt tot 16.00 uur. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

JANTJE BETON Ook op andere locaties in Driebergen-Rijsenburg vinden activiteiten plaats. BSO Wijs organiseert bijvoorbeeld een activiteit waarbij kinderen hun eigen broodjes kunnen bakken boven een vuur. Op www.jantjebeton.nl staat meer informatie over de activiteiten die kinderen kunnen doen door heel Nederland.

Jantje Beton is in 1968 ontstaan omdat er steeds meer bebouwing kwam. Hierdoor ontstond er minder ruimte om kinderen buiten te laten spelen. Anno 2018 is Jantje Beton hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer speelruimte en meer speeltijd. Hierbij worden kinderen zelf betrokken bij de ontwikkeling van openbare speelruimte. Zij krijgen inspraak en worden serieus genomen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dit geldt voor zowel de lichamelijke als de geestelijke ontwikkeling.

DE BRUG Buurthuis De Brug is sinds drie jaar actief aan De Sperwerkamp. In het buurthuis worden diverse activiteiten voor diverse doelgroepen georganiseerd. ,,Iedereen is bij ons welkom. Ook kinderen. In de schoolvakanties organiseren we vaak al leuke activiteiten voor deze doelgroep", zegt Evita Hendriks. ,,We hopen nu met de buitenspeeldag kinderen te stimuleren om meer buiten te gaan spelen."

advertentie
advertentie