Afbeelding
Pixabay

Gymnastiekbond KNGU schrapt alle wedstrijden in december

30 november 2021 om 13:51 Overig

HEUVELRUG (ANP) Gymnastiekbond KNGU heeft besloten dit jaar geen wedstrijden meer te organiseren. De bond besloot daartoe vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Bij onder meer turnwedstrijden zijn veel vrijwilligers betrokken. Met alle geldende maatregelen en onzekerheden was het volgens de KNGU al ,,een enorme uitdaging” om wedstrijden en activiteiten te organiseren.

,,Als bond vinden we bovendien dat wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in een periode waarin de volksgezondheid enorm onder druk staat”, stelt de gymnastiekbond, die dan maar besloot alle resterende evenementen in 2021 uit te stellen.

TRAINEN ,,We begrijpen en voelen de enorme teleurstelling bij de sporters, trainers-coaches en andere begeleiders”, schrijft de KNGU op de website. ,,Vele gymsporters hebben al bijna twee jaar niet of weinig kunnen deelnemen aan wedstrijden en keken uit naar hun optreden op de wedstrijdvloer. Dat perspectief valt voor de komende maand weg. Wij zijn blij dat binnen de huidige maatregelen nog deels getraind kan worden, zodat de sport niet helemaal stilvalt.”

De KNGU hoopt ondertussen dat een Kamerdebat woensdag ertoe leidt dat er alsnog na 17.00 uur getraind kan worden de komende periode.

advertentie
advertentie