SVL verdediger Jeff van der Bult (centraal) mengde zich samen met de onder andere van een blessure teruggekeerde aanvoerder Rik van Leeuwen (8) in de strijd om de volle winst Rinus van Denderen

Duur puntenverlies SVL

24 oktober 2021 om 12:01 Overig

Zaterdag eerste klasser mist aansluiting naar boven

Huub van Aerssen

LANGBROEK In de onderste regionen van de eerste klasse C wist het thuisspelende SVL tegen hekkensluiter Almkerk geen ‘echte’ vuist te maken getuige het 1-1 gelijke spel van afgelopen zaterdag. Alhoewel het aan werklust zeker niet ontbrak bij de formatie van trainer Joël Titaley bleef het vertoonde spel onder de maat en gingen dientengevolge twee dure punten verloren. Daarmee continueert SVL na vijf wedstrijden en slechts twee punten de voorlaatste positie op de ranglijst en blijft er nog voldoende werk aan de winkel voor Titaley en zijn mannen.

SOBER Alhoewel de thuisploeg in de beginfase direct vol gas gaf, nam Almkerk geleidelijk aan de regie over en dwong SVL terug op eigen helft. Een persoonlijke fout van verdediger Dennis van de Weerd stond in de 20e minuut aan de basis van de 0-1 voorsprong voor de gasten uit Noord Brabant  (Quinton Eugenia). Een behoorlijke domper voor de Langbroekers die zich in die fase té veel de wil van de tegenstander lieten opdringen.

Toch slaagde een getergd SVL er in om nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte te komen. Een uitstekend voorbereidde aanval van Jorrit Fiegen werd in de 26e minuut bekaam afgerond door Jens van Doorn. Ondanks diverse mogelijkheden/kleine kansen aan beide zijden bleef het tot aan de rust bij een 1-1 tussenstand. Een op dat moment juiste verhouding gezien het door beide ploegen vertoonde, uiterst sobere spel.

GELATENHEID In het tweede deel van de wedstrijd moest SVL doelman Mathijs Mocking er meerdere malen aan te pas komen om erger te voorkomen. De thuisploeg speelde gewoonweg te gelaten en had met name moeite in de afwerking. Met Willem Baaij in de ploeg voor Selcuk Albayrak (net terug van blessureleed), Timon Brandsen voor Victor van de Bor en in de slotfase Rik van Leeuwen voor Walter Cremers kwam er weliswaar meer aanvallend vermogen in de ploeg, maar bleef het kwakkelen in de eindfase.

Ook een sterk slotoffensief van SVL leverde niet het gewenste en gehoopte resultaat op, waardoor na het laatste fluitsignaal een magere 1-1 eindstand het scorebord sierde en er zeker niet gesproken kon worden over een krachtig eindresultaat. Komend weekend de ontmoeting WNC - SVL.

OVERIGE UITSLAGEN FC Driebergen haalde in de thuiswedstrijd tegen Austerlitz vernietigend uit (5-1) en gaat daarmee aan de leiding in 4G.

Ook DEV Doorn (4I) deed goede zaken. Door de ruime 1-6 uitoverwinning op ‘t Goy, is de ploeg van trainer Rick Andeweg koploper voor VVA uit Achterberg.

DVSA (Amerongen) liep in de thuiswedstrijd tegen Bunnik wederom averij op (1-2) en zakte terug naar de voorlaatste plaats in 4I.

SVMM (Maarn) bleef tegen Saestum steken op een 4-2 nederlaag en HDS (Leersum) kwam tegen SVF uit en in Cothen niet verder dan een 2-0 nederlaag.