De Amerongse Monique Könings voor de vuurplaats.
De Amerongse Monique Könings voor de vuurplaats. Erik Hagemeijer

Feestelijke opening bij De Groene Belevenis!

7 oktober 2021 om 15:16 Natuur en milieu Deel je nieuws

De Groene Belevenis in Leusden biedt natuurbeleving en duurzaamheidseducatie. Naast natuuractiviteiten, is er een uitgebreid NME-aanbod (o.a. leskisten) voor basisscholen en inspirerende acties rondom duurzaam leven. De Amerongse Monique Könings, tuin- en vrijwilligerscoördinator, onderhoudt samen met een groep enthousiaste vrijwilligers de Struintuin.

De Struintuin is een ruim opgezette natuurtuin om in te ontdekken en lekker te spelen. Behalve voor speelmiddagen wordt de tuin verhuurd voor kinderopvang, BSO’s en bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes. In de Struintuin (0,5 ha) vind je een huttenbos, modderkeuken, kruidencirkel, waterpoel en vuurplaats. ,,De parel in de kroon is onze Struintuin”, zegt Monique. ,,De tuin is het hele jaar rond echt genieten, er valt zóveel te zien en te beleven,  iedere dag is het anders! De leuke groep tuinvrijwilligers zet zich met hun ‘groene hart’ in om de tuin te laten floreren.”

Monique vertelt graag over de struintuin: “op dat relatief kleine stukje natuur gebeurt echt veel. Het is een enorme diversiteit qua planten, insecten en kriebelbeestjes waar tegelijkertijd volop wordt gespeeld. Voor mij is het de uitdaging om die balans gezond te houden.” De grote schuilhut biedt ruimte voor samenkomst. Op woensdag 20 oktober, in de herfstvakantie, wordt de geheel vernieuwde vuurplaats feestelijk geopend met een kampvuur, warme chocolademelk en marshmallows (entree 2,50 euro). De vuurplaats kon vernieuwd worden dankzij een gift van Stichting De Boom. “Ik nodig iedereen uit om mee te genieten!”

advertentie
advertentie