Dorpssoepteam Leersum met rechts onderaan Hans Waaldijk, de nieuwe dorpswethouder van Leersum.
Dorpssoepteam Leersum met rechts onderaan Hans Waaldijk, de nieuwe dorpswethouder van Leersum. Henk Boeve

Dorpssoep heet en gezellig

28 mei 2018 om 14:38 lokaal Deel je nieuws

Met 70 liter soep, ijsjes, livemuziek en de tomeloze inzet van enthousiaste vrijwilligers heeft zaterdag in Leersum een feestelijke Dorpssoep plaatsgevonden. Het doel van de Dorpssoep is om ontmoetingsmomenten te creëren. En dat lukte. Ondanks de hoge temperaturen kwamen veel Leersumers naar het winkelcentrum voor een kom linzensoep. Ook nam het winkelend publiek de tijd om naar de muziek te luisteren en samen met dorpsgenoten een kom soep te eten. Enige verkoeling boden de ijsjes die de jarige Marja Spijker de Vos trakteerde namens Niessen Mode.

Op vrijdagavond maakte een heel team van de Johanneskerk samen huilend de grote hoeveelheid linzensoep: “We stonden aan een lange tafel zeventig uien schoon te maken, we stonden samen te huilen. We hebben er hartelijk om gelachen”, volgens Anita van Katwijk die de leiding had over de soepmakerij.

Dorpswethouder Hans Waaldijk

Tijdens de Dorpssoep was er volop gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe dorpswethouder Hans Waaldijk. Waaldijk zei bij het startsein van de Dorpssoep dat hij trots is de dorpswethouder te zijn van het actieve Leersum. Waaldijk kreeg van de organisatie het Handboek Samen Soepen aangeboden. Waaldijk beloofde het Handboek te delen met organisaties in zijn woonplaats Driebergen. De wethouder bleef de hele dorpssoep waardoor mensen volop de gelegenheid kregen kennis met hem te maken.

 

Mobiele Dorpssoep

Teun Monster, Jacques Claas en Erica van Binnendijk gingen met de Mobiele Dorpssoep op pad. Zij brachten soep naar o.a. Woonzorgcentrum Boschzicht en bij tientallen mensen die aan huis gebonden zijn: “De reacties van de mensen waren geweldig, iedereen was blij en verrast door de beker heerlijke Dorpssoep. We nemen de tijd dus was er ook tijd voor een praatje”, volgens Teun Monster. Werner van Katwijk ging met een ketel soep naar De Schermerij, ook hij raakte daar met heel wat bewoners aan de praat.

In het centrum brachten de zangers en muzikanten van de koren Waterzooi en ManOverboord, ondanks de hoge temperatuur, met veel enthousiasme hun repertoire ten gehore.

De Leersumse Soeplepel werd overgedragen aan sport en cultuurcentrum De Binder, daar is de volgende Dorpssoep op 15 september bij de opening van het Dorpsseizoen.

 

advertentie
advertentie