Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naafs wil mobiele blusbrigade

23 mei 2018 om 17:30 lokaal

HEUVELRUG De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wil met twee flexibele ploegen van beroepsblussers branden te lijf gaan, als de lokale korpsen door onderbezetting niet genoeg manschappen op de been kunnen brengen. Het plan is niet in alle Utrechtse gemeenten met gejuich ontvangen, maar burgemeester Frits Naafs is wél positief.

Michiel Schaaij

In veel plaatsen heeft de vrijwillige brandweer overdag te kampen met een gebrek aan inzetbaarheid. Er zijn dan simpelweg niet genoeg brandweerlieden beschikbaar om onmiddellijk uit te rukken. Volgens de VRU hebben de meeste vrijwilligers gewoon een baan en zouden plaatselijke korpsen soms niet snel genoeg ter plaatse kunnen zijn.

PRIJSKAARTJE Een experiment met een mobiele blusbrigade moet de paraatheid weer op het gewenste peil brengen. Het prijskaartje van bijna een miljoen euro schrikt verschillende gemeenten in de regio af. Maar burgemeester Naafs ziet dat anders en vindt het verstandig om het VRU-plan in de praktijk uit te proberen. Volgens Naafs heeft ook de Heuvelrugpolitiek niet negatief op het voornemen van de VRU gereageerd.

advertentie
advertentie