Voorblad van de Jubileumkrant
Voorblad van de Jubileumkrant Hoenderdaal

Golfers Driebergen vieren 25-jarig bestaan golfbaan met eigen krant en golfdag

19 augustus 2021 om 12:03 Sport Deel je nieuws

De golfbaan van Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen werd in 1996 in gebruik genomen en bestaat inmiddels 25 jaar. De stichting GolfGebruikers Hoenderdaal (GGH), die de belangen van de ruim 1.000 golfers behartigt, wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo is afgelopen juli een krant gepubliceerd. Het jubileumfeest vindt op 4 september plaats. Voor de leden worden dan diverse wedstrijden georganiseerd.

Van weiland naar golfbaan
Eind jaren ’80 onderzochten bestuur en directie van Hoenderdaal de opties om de sportieve exploitatiemogelijkheden verder te verbeteren. Zo kwam een golfbaan in beeld. Aan de achterzijde van het sportcomplex lag een weiland dat gelet op de omvang een kleine golfbaan mogelijk maakte. De golfbaanontwerper Alan Rijks tekende voor het ontwerp en de aanleg van een bijzondere golfbaan, die uiteindelijk in juni 1996 officieel geopend werd. In de loop der jaren is deze unieke golfbaan een aantal keer aangepast, waardoor de moeilijkheidsgraad hoog is. De voorzitter van de Golfgebruikersgroep Hoenderdaal, Tjakko Hoeve, geeft aan dat er in de golfwereld de afgelopen jaren veel veranderd is: “Kleinere banen kwamen vroeger nauwelijks voor, maar zijn inmiddels populair. Voor de ruim 1.000 enthousiaste golfers, organiseren wij jaarlijks zo’n 150 wedstrijden. We zijn er trots op dat golfbaan architect Alan Rijks onze baan tot de top 5 van de Nederlandse korte banen rekent!”  

Jubileumkrant
Dankzij de medewerking van een aantal adverteerders uit de regio is in eigen beheer een jubileumkrant tot stand gebracht. Op een luchtige manier geeft deze krant een impressie van ruim 25 jaar golf in Driebergen.

De golfleraren, in de golfsport pro’s geheten, blikken terug op de eerste jaren van de golfbaan en geven strategische tips waar de golfers op Hoenderdaal hun voordeel mee kunnen doen. Aan de hand van een tijdlijn wordt in enkele stappen de geschiedenis van de golfbaan geschetst. Een aantal gebruikers deelt ervaringen en een van de leden verhaalt over de unieke flora in de golfbaan. Bovendien is de krant rijkelijk voorzien van foto’s. De jubileumkrant is voor iedere geïnteresseerde gratis af te halen bij de receptie van Hoenderdaal. 

Golfmarathon
Op zaterdag 4 september worden voor de leden enkele verschillende golfwedstrijden georganiseerd. Dankzij een achttal sponsors is er een ruime prijzenpot. De dag wordt afgesloten met een BBQ en een poptroubadour verzorgt livemuziek met een aangenaam volume.

advertentie
advertentie