Landschapsmachine in de ruimte, Jan Jacobs (2021)
Landschapsmachine in de ruimte, Jan Jacobs (2021) Emily van den Ende

Bewonder de toekomstvisie van Jan Jacobs tijdens het Kunst-Event op Landgoed Zonheuvel

6 juli 2021 om 10:53 Lokaal Deel je nieuws

De schilderijen van Jan Jacobs, opkomend kunstenaar uit Zeist, gaan over situaties in de ruimte of op aarde met automatische apparaten, ruimtevaartuigen, mensen, dieren en mutanten, geheel naar eigen inzicht geschilderd. Zijn schilderijen komen voort uit zijn visie op de toekomst, waarin andere, nieuwe vormen ontstaan. Hij is gefascineerd door de invloed van de technologie op de vele facetten van ons bestaan.

Ook in de titels van zijn schilderijen vinden wij dat terug: “Landschapsmachine in de ruimte”. Dit schilderij gaat over de ontwikkeling van bewoonde landschappen in de ruimte. Ook op aarde herkent Jan Jacobs ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Dat is te zien in zijn schilderij: “Schone koe op eigen kracht onderweg naar de melkfabriek”. Deze koe vliegt naar de melkfabriek, zonder haar omgeving te storen met haar mest. Van beide werken is het achtergrondverhaal te lezen op de website: jan-jacobs.nl.

Uiteraard zijn op de website zijn andere schilderijen ook te zien. Het is een mooie inspirerende website met ook een virtuele 360° galerie! U bent meer dan welkom in zijn ‘International 360° Art Space Station’. Maar binnenkort kunt u zijn toekomstvisie ook weer in het echt bewonderen: vanaf 16 juli tot en met 19 juli vertoond hij zijn bijzondere creaties tijdens het Kunst-Event op landgoed Zonheuvel in Doorn!

advertentie
advertentie