Wie helpt dit jonge zin aan een leuk charmant vrijstaand huis op de Heuvelrug?
Wie helpt dit jonge zin aan een leuk charmant vrijstaand huis op de Heuvelrug? Eigen foto
Verhuisverhaal

Gezin op zoek naar charmant huis: ‘Het gaat ons echt om de plek’

3 juni 2021 om 10:30 Wonen

HEUVELRUG Het is een grote wens van Marije Bakker en Sander Scholten om een vrijstaand huis te vinden op de Heuvelrug. Een fijne plek dicht bij de natuur waar ze met hun twee dochters van vijf en zeven willen neerstrijken. Geen eenvoudige opgave in deze tijd waar het aanbod schaars is. Vandaar een oproep: Vrijstaand huis gezocht op een ruim perceel ergens op de Heuvelrug.

door Babs Bouwman

Het gezin Bakker Scholten woont nu in een woning vlak bij het Vondelpark in Amsterdam. Met hun opgroeiende kinderen wordt het huis zo langzamerhand wat aan de krappe kant. Bovendien willen ze graag de stad uit en zich settelen in een leuk dorp in het midden van het land. Utrechtse Heuvelrug is voor hen de ideale plek: centraal in het land, ook ten opzichte van familie. De prachtige omgeving spreekt ze aan. Daar kunnen ze heerlijk met zijn allen wandelen en fietsen. Sander is fervent hardloper en de oudste dochter zou het allerliefst gaan paardrijden.

MAAKBAAR ,,Vooral de plek is belangrijk”, vertelt Marije Bakker (41). ,,Een rustige straat in of net buiten het dorp.” Het stel zoekt een charmant vrijstaand huis op een ruim perceel met minimaal drie slaapkamers. Al te veel eisen willen ze niet stellen. Marije Bakker weet dat een huis ‘maakbaar’ is. ,,Het is ook geen probleem als er het een en ander aan verbouwd moet worden”, vindt Sander Scholten (42). 

Ze kijken er naar uit iets te vinden waar ze zeker de komende twintig jaar kunnen blijven wonen. Een fijne omgeving waar hun beide dochters naar een leuke school gaan, vriendjes en vriendinnetjes maken en lekker kunnen sporten. ,,We willen graag onderdeel worden van de lokale community”, zegt Scholten. Ze hopen lokaal iets toe te kunnen voegen en goed te gedijen in de leuke mix van open minded mensen die er wonen.

DUURZAAM Sander Scholten is ondernemer: hij geeft overnameadviezen aan e-commercebedrijven en begeleidt de (grotere) verkooptrajecten. Marije Bakker is verantwoordelijk voor duurzaamheid en supply chain in de bouw. Of ze wensen hebben voor een energiezuinig huis? ,,Eerst maar eens wat vinden”, zegt Scholten. Duurzaam maken willen we zeker, maar dat is stap twee.

NATUUR INCLUSIEF Marije hoopt op een ruime tuin, die ze het liefst natuur inclusief wil optuigen. Zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmatige bemesting. Niet voor niets is zij vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie: een bewuste keuze om een iets te betekenen voor de biodiversiteit. Het echtpaar heeft geen specifieke voorkeur voor een locatie: alle dorpen op de Utrechtse Heuvelrug vinden ze leuk. ,,Het gaat ons echt om de plek”, benadrukt Marije.

CONTACT Verkoopplannen? Of ken je iemand die zijn of haar huis wil verkopen die aan de wensen van Marije en Sander voldoet? Neem vrijblijvend contact op met Renes Makelaars, Priscilla van Woudenberg: vanwoudenberg@renesmakelaars.nl tel. 06-30632944, of kijk op www.renesmakelaars.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Renes Makelaars. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie