Wijkverpleegkundige Bettie Hendriksen.
Wijkverpleegkundige Bettie Hendriksen. Sneltestpunt.nl
Advertorial

Covid-19 sneltestpunt in Austerlitz

19 februari 2021 om 09:31 Zakelijk

AUSTERLITZ Sneltestpunt.nl gaat op maandag 22 februari Covid-19 testen aanbieden in het dorpshuis in Austerlitz. Het is de vijfde locatie van Sneltestpunt.nl, die ook sneltesten bij bijvoorbeeld bedrijven en scholen op locatie verzorgd.

Sneltestpunt.nl is een initiatief van Focus op Beter, met als doel om vanuit maatschappelijke betrokkenheid verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Initiatiefneemster Bettie Hendriksen is psychiatrisch- en wijkverpleegkundige en heeft onder andere gewerkt in Austerlitz en Driebergen. Ze is als BIG geregistreerd verpleegkundige niet alleen ondernemend, maar ook zeer betrokken en bewogen met wat er speelt in de maatschappij.

Bettie: ,,We starten met testen tijdens de ochtenduren. Als het drukker wordt, voegen we daar de middagen bij. Eerst maar eens even kijken hoe het testen gaat verlopen.’’

SNEL Sneltestpunt verzorgt de antigeen sneltest (neusswab) van Abbott. Een tweede sneltest gaat via de vingerprik, waarmee men snel kan concluderen of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam.

Bettie: ,,De inspectie van VWS heeft ons testpunt officieel goedgekeurd, we voldoen aan de landelijke richtlijnen. Daarnaast werken wij nauw samen met de GGD.’’

Bettie is ook blij met de professionele ondersteuning van voormalig Veenendaalse huisarts Richard Harting: ,,Huisarts Harting heeft ieder getraind in het zorgvuldig afnemen van de neusswab. Daarnaast is hij zelf ook regelmatig aanwezig op onze locaties om testen af te nemen.’’ Naast de aanwezigheid van de huisarts wordt de testlocatie grotendeels bemand door gespecialiseerde verpleegkundigen en zelfs een kinderverpleegkundigen.

EXTRA SERVICE Als extra service biedt Sneltestpunt tegen betaling een Non-Covid reisverklaring aan. Deze Engelstalige verklaring wordt ondertekend en afgegeven door de dienstdoende arts of onder supervisie van de arts door de verpleegkundige met een big-registratie. Het advies is wel om vooraf de voorwaarden omtrent de antigeentest van het land van bestemming te checken.

Om het testen op Covid-19 voor iedereen bereikbaar te houden, kost het testen 59,95 euro. Voor kinderen van 4-12 jaar wordt extra tijd ingepland om de test uit te voeren tegen hetzelfde tarief. Een Non-covid reisverklaring met Engelstalig document kost 85 euro.

Sneltestpunt beschikt ook over locaties in Putten, Bunschoten (bedrijventerrein), Amersfoort en Barneveld.

Sneltestpunt.nl, Schoolweg 2, Austerlitz. Eigen Ingang aan de zijkant. Telefoon 085-016047. Email info@sneltestpunt.nl of internet Sneltestpunt.nl.

advertentie
advertentie