Empatisch vermogen van ijselijk niveau - door Paul Blom

13 februari 2021 om 14:04 Sport Deel je nieuws

Donderdag 11 februari vroeg ik de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug om aandacht voor de Dieren Opvang Amerongen van Wendy van der Steen. Deze kleinschalige opvang dreigt 1 maart te sluiten als er niet snel een oplossing komt. 

Opvang Amerongen vangt dakloze kittens op, een specialisatie die asiels in de omgeving niet kunnen bieden. Kittens hebben namelijk ieder uur voeding en verzorging nodig, ook 's nachts. 

Dorpsteam Amerongen verwees Wendy van der Steen naar de daklozenopvang Utrecht en adviseerde haar te stoppen met de kittenopvang.

Wethouder Jorg: "Dit is een privaat-rechterlijke overeenkomst. De gemeente treedt daar niet in." Wethouder Waaldijk: "Men kan zich melden bij het dorpsteam of bij de ombudsman in geval van een klacht." Wethouder Broekhuis: "Voor dierenopvang kan men terecht bij het asiel."

Wethouders zijn er om de wet te houden, daar zijn het wethouders voor. Maar wethouders zijn ook mensen die net als u en ik boodschappen doen bij Lidl. Helaas gooit corona roet in het eten, anders hadden ze dit carnavalsweekend alle drie waarschijnlijk op een podium staan meezingen met de plaatselijke carnavalsvereniging, gezellig onder de mensen. 

Ondertussen staat Wendy van der Steen met haar dieren 1 maart op straat. Het empatisch vermogen van deze wethouders is met het dalen van de temperatuur tot een ijselijk niveau gedaald. Laten we hopen op een voorjaarszonnetje vóór 1 maart voor Wendy en haar dieren. Kunt u Wendy en haar dieren helpen? Laat het Wendy weten via wendy.vandersteen@hotmail.com

P.S. De kittens van Wendy zitten in een paar binnenkooien van 95x57x46 cm. De kleinjtes komen ook niet buiten. U merkt er verder dus niets van.

advertentie
advertentie