Witte lintenactie Broekhuizerlaan
Witte lintenactie Broekhuizerlaan Paul Blom

Meer dan 1000 zienswijzen voor bomen Broekhuizerlaan. Elke boom zijn eigen zienswijze!

14 januari 2021 om 18:01 Lokaal Deel je nieuws

LEERSUM - Met nog 14 dagen te gaan, heeft de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug inmiddels meer dan 1000 zienswijzen ontvangen tegen het voorstel van het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om in totaal meer dan 1.000 bomen rond de Broekhuizerlaan in Leersum te kappen en (deels) te herplanten.

Indiener Jolande Baudet voelt zich vereerd: „Meer dan 1.000 mensen hebben mij gemandateerd om namens hen een zienswijze in te dienen. Dat betekent voor iedere boom een eigen zienswijze! We hebben zelfs nog 14 dagen te gaan, dus wie weet waar we eindigen. Van de bomen aan de Broekhuizerlaan is 86% van de bomen redelijk tot goed, volgens de gemeente zelf. Het is daarom onvoorstelbaar dat gezonde bomen gekapt worden. Geweldig om te zien dat zoveel mensen ons standpunt delen."

Tot 28 januari kunnen alle Nederlanders nog mee bezwaar maken tegen de kap van dit levend Rijksmonument. In totaal worden in 3 fases bijna 1000 bomen gekapt. Samen bezwaar maken kan via https://www.reddebroekhuizerlaan.nl.

advertentie
advertentie