DEV bewijst zichzelf een slechte dienst

9 maart 2014 om 00:00 Sport

DOORN - Met de 6-3 nederlaag tegen SVM bewees zaterdag derdeklasser DEV zichzelf een slechte dienst. Daar zag het bij aanvang van de wedstrijd zeker niet naar uit.

De ploeg van trainer Michel van Aken begon goed aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong door een treffer van Marijn de Graaf, die alert reageerde op een diepe pass van Dennis Prij. Maar kort daarop was het diezelfde Prij die met een te korte terugspeelbal de gelijkmaker inleidde (1-1).

Toch wist DEV zich weer te herstellen en kwam door een doelpunt van Marijn de Graaf (prachtige vrije trap over de muur) wederom op voorsprong (1-2). Maar slap ingrijpen van de DEV defensie kort voor rust betekende een zure 2-2 ruststand.

De Doornse formatie kwam vervolgens aan het begin van de tweede helft ontzettend slecht uit de kleedkamer en stond binnen vijf minuten speeltijd op een 5-2 achterstand. Slap en half ingrijpen van DEV lag hieraan ten grondslag. Dat betekende dat de wedstrijd eigenlijk al gelopen was.

Alhoewel halverwege de tweede helft een eigen doelpunt van SVM (5-3) voornamelijk nog van statische waarde was en de Utrechtenaren uiteindelijk eindigden op een 6-3 eindstand, liep DEV met open ogen in de val en kwam de nederlaag dan ook hard aan. De van Aken formatie zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.