Frank Westerman opent Boekenweek 2014 bij Boek&Koek in Maarn

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De Boekenweek 2014 met thema ‘Reizen’ begint bij Boek&Koek razend spannend met Frank Westerman over zijn werk en in het bijzonder zijn bestseller ‘Stikvallei’. Westerman is een veel geprezen, goed gelezen én bekroonde literaire non-fictie auteur, die vanuit een journalistieke achtergrond over verschillende onderwerpen schrijft. Bekende boeken zijn: ‘De Graanrepubliek’, ‘El Negro en ik’, ‘Dier, bovendier’ en ‘Ararat’. Essentieel in al deze boeken is de wijze waarop Westerman zijn betrokkenheid bij deze onderwerpen onder woorden weet te brengen. In 2013 heeft hij bovendien zijn debuut gemaakt als tv-presentator bij omroep NTR van het programma ‘Nederland in 7 overstromingen’. Zijn boek ‘Stikvallei’ staat al maanden hoog in de bestsellerlijsten.

Het boek Stikvallei neemt de lezers mee op reis naar Kameroen. Het gaat over een intrigerende natuurramp in Kameroen, maar meer nog over het ontstaan van verhalen en mythes. Op 1 augustus 1986, ’s avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras - net als 1746 mannen, vrouwen en kinderen. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij. Dit zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd? En wat zijn de vele verhalen? Stikvallei is een schitterend boek over dit mysterie en Frank Westerman is een prettig verhalenverteller, dus een goede combinatie om deze Boekenweek mee te beginnen. Deze bijzondere zaterdagavond bij Boek&Koek begint om 20.00 uur. Kaarten van € 5,- zijn verkrijgbaar bij boekwinkel Boek&Koek en regiobibliotheek ZOUT.

Hiernaast biedt Boek&Koek deze Boekenweek aan mensen de kans een eigen verhaal te schrijven. Wilt u weten hoe je een aantrekkelijk verhaalthema bedenkt en construeer je een verhaal voordat het schrijven begint? Op woensdagavond 12 maart komt Verhalenlaboratorium CircusPatz naar Maarn. Verhalenmaker Patz van der Sloot neemt volwassenen mee naar hun meest opmerkelijke en wonderbaarlijke verhalen. Geen technische schrijfcursus, maar inspiratie, creativiteit en de ontdekkingstocht staan centraal. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, dus meldt u snel aan bij Boek&Koek. De avond start om 19:30. Kosten € 10,-.

advertentie
advertentie