Nieuwe wandelroutes bij de 3bergenLOOP op 8 maart

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Nieuwe wandelroutes bij de 3bergenLOOP

Op 8 maart zal het sportieve evenement van de Utrechtse Heuvelrug weer plaatshebben, de 3bergenLOOP. De voor-inschrijving voor de prestatielopen van 6, 12 en 21 km zijn gesloten in verband met het maximaal aantal deelnemers, maar voor de wandelloop van 5 of 10 km is er nog voldoende ruimte. U kunt na inschrijven ter plekke op 8 maart tussen 9.00 en 11.00 uur direct op pad gaan om de mooie route te wandelen. Ook de Planet Happy Kidsrun heeft nog startbewijzen. Kijk op www.3bergenloop.nl voor de actuele informatie. De startlocatie is recreatiecentrum ‘ Het Grote Bos’ aan de Hydeparklaan, Driebergen.

Natuur en cultuur?

Het wandelparcours is uitgezet in het Nationale Park ‘Utrechtse Heuvelrug’. De routes liggen in de driehoek Driebergen, Doorn en Maarn en zijn voor 95% autovrij. U loopt door statige beukenlanen, langs of over het grote veld en over smalle en brede bospaden. Verder passeert u een heideveld en wandelt u langs het steneneiland en door de nieuwe wildernis van de Utrechtse Heuvelrug, de Zanderij.

De koffiestop kunt u maken na 7,5 km ( 3km bij de 5km-loop) in restaurant ‘Onder de Pannen’.

Afstanden en ondergrond

Dit jaar zijn er weer nieuwe routes uitgestippeld van 5 km en 10 km lang. De 10km-wandeling leidt u door de Zanderij, een gebied dat sinds een paar maanden weer open is voor publiek. Na de rondwandeling langs het meer komt u een uitdaging tegen in de vorm van 170 treden naar boven. Het is een hoge maar zeer stabiele en stroeve trap. Wilt u niet de trap naar boven beklimmen, dan kunt u de route iets langer maken en via de luie trap terug gaan, of de alternatieve route volgen bovenlangs. Aangelijnde honden zijn welkom en gaan ook via dit parcours.

De 5 km geniet van het uitzicht over het meertje, maar gaat niet de Zanderij in.? Goed getraind of minder goed getraind: iedereen kan deelnemen. Het is geen wedstrijd, u kunt in uw eigen tempo de wandeling maken en genieten wat de prachtige omgeving te bieden heeft.

Ook voor de Nordic Walker zijn de parcours zeer geschikt. Slechts een paar procent van de route is verhard. Neem een wandelmaatje mee en geniet samen van de prachtige wandeling over de Utrechtse Heuvelrug.

Meer informatie op www.3bergenloop.nl

advertentie
advertentie