MRC Aardenburg zet zich in voor meer GRAIL's

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

DOORN - Een team, bestaande uit oud-revalidanten en oud-militair Mark Huizinga van Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn loopt in het weekend van 8 en 9 maart de Mud Masters Obstacle Run. Het is een off-road hardloopparcours met militaire hindernissen, ontworpen door mariniers. Revalidatiefonds en MRC Aardenburg werken samen om een virtual reality-apparaat, de GRAIL, op vier plaatsen in Nederland te realiseren. Daarvoor is nog veel geld nodig.

In Doorn staat sinds kort de GRAIL (Gait Realtime Analysis Interactive Lab). Het is een virtual realitysysteem dat bestaat uit een loopband in twee delen, waarvan de snelheid afzonderlijk van elkaar kan worden ingesteld, met een krachtenplatform en een groot beeldscherm. Dankzij de geavanceerde technologie kan een revalidant in een veilige omgeving inzicht krijgen in mogelijkheden, maar ook in grenzen.

Vier revalidatiecentra willen, met ondersteuning van het Revalidatiefonds en MRC Aardenburg, de GRAIL aanschaffen. De betrokken revalidatiecentra zijn: Groot Klimmendaal in Arnhem, Revant in Breda, Beatrixoord (UMCG) in Haren en de St. Maartenskliniek uit Nijmegen. Door het aanschaffen van de vier GRAIL's bij diverse centra ontstaat een landelijke spreiding, zodat deze nieuwe manier van revalideren toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast wordt gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de resultaten.

advertentie
advertentie