Komst bedrijventerrein Maarsbergen-Oost onzeker

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - In de Heuvelrugpolitiek is nog steeds weinig enthousiasme te bespeuren voor de ontwikkeling van een bedrijventerrein en de bouw van een beperkt aantal woningen in Maarsbergen-Oost. Dinsdagavond was er in de raadscommissie Ruimte weer veel kritiek te horen. De gemeenteraad beslist eind februari of initiatiefnemer Van Wolfswinkel verder mag gaan met plannenmaken.

door Michiel Schaaij

De eerste aanzet voor uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Ambachtsweg dateert al van meer dan tien jaar geleden en initiatiefnemer Van Wolfswinkel schijnt inmiddels zo'n drie miljoen euro armer te zijn. In de gemeenteraad behoort Maarsbergen-Oost steevast tot de controversiële onderwerpen en natuurorganisaties lopen te hoop tegen de plannen.

Dinsdagavond vochten vertegenwoordigers van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU), belangengroepering Groen voor Groen, de vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk en de eigenaar van landgoed Kombos opnieuw voor het behoud van de natte natuur in het gebied. De bouwplannen zouden een bedreiging vormen voor het kwelderlandschap, waarin de landgoedeigenaar en het waterschap fors hebben geïnvesteerd. ,,De unieke natte hooilanden waar vorig jaar nog een paar honderd ooievaars neerstreken om zich te goed te doen aan de vele kleine amfibieën, behoren straks misschien tot het verleden", zo vreesde inspreker Michiel Keizer namens Maarn Maarsbergen Natuurlijk.

Meer in de krant van donderdag 13 februari.

advertentie
advertentie