Wo 5 maart poppenspeler Max Verstappen met De Hik van Rembrandt in Amerongen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Woensdag 5 maart a.s. brengt de bekende Nederlandse poppenspeler Max Verstappen de spannende en hilarische voorstelling ‘De Hik van Rembrandt’ naar Amerongen.

Deze voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar, vindt plaats binnen de cultuurhuisprogrammering van het in aanbouw zijnde multifunctioneel centrum Allemanswaard, nu nog op een alternatieve locatie: de zolderverdieping van de bibliotheek.

Over de voorstelling

De Hik van Rembrandt is een spannend en hilarisch poppenavontuur voor 6 jaar en ouder, dat zich afspeelt in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Het spiksplinternieuwe stadhuis zal worden geopend met een speciaal vervaardigd schilderij van Rembrandt van Rijn. Maar Rembrandt zit in de problemen. Hij heeft vreselijk de hik en kan zijn penseel niet stil op het doek houden. Is zijn schilderij ‘De Nachtwacht’ op tijd af voor de opening?

De hoofdrolspelers in De Hik van Rembrandt zijn weergegeven als dieren, die het publiek meenemen in de roerige wereld van magistraten, spookschepen en geheime medicijnen. Met een ingenieuze combinatie van poppen, theaterdecors en 3D-animaties hebben poppenspeler Max Verstappen en regisseur Camiel Schouwenaar - als team reeds veelvuldig bekroond - opnieuw een spraakmakende voorstelling gemaakt.

Over Max Verstappen

Als regisseur, schrijver en producent van poppen werkt Max Verstappen al sinds jaar en dag mee aan bekende jeugdprogramma’s en jeugdfilms op televisie. Zo speelden de poppen van Max een hoofdrol in de fraaie verfilmingen van Annie M.G. Schmidt’s boeken Otje en Ibbeltje. De capriolen van de onnozele Kip en de taferelen uit Pakweg de Pakstraat (VPRO’s Villa Achterwerk) komen eveneens voor een groot deel uit de koker van Max.

Voor zijn televisiewerk kreeg Max Verstappen verschillende prijzen en nominaties, onder andere op het International Children's Filmfestival in Chicago en op het CineKid Kinderfilmfestival.

Praktische informatie

De voorstelling De Hik van Rembrandt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kaarten à € 7,50 p.stuk zijn te koop via www.cultuurhuizenheuvelrug.nl ,

in bibliotheek Z-O-U-T Amerongen (Burg.Jhr.v.d.Boschstraat 44) en bij de VVV Doorn.

Het aantal kaarten is beperkt, dus wacht niet te lang.

De voorstelling is op woensdagmiddag 5 maart; aanvang 15.00 uur; zaal open 14.30 uur; kaarten aan de zaal vanaf 14.15 uur.

Locatie: Bibliotheek, Burg.Jhr.H.v.d.Boschstraat 44, 3058 CD Amerongen.

Informatie: kbenschop@rbzout.nl of www.cultuurhuizenheuvelrug.nl

advertentie
advertentie