5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Maarsbergen Oost

MAARSBERGEN – Tijdens een inloopavond dinsdag in de Merseberch konden de inwoners van Maarsbergen zich nog een keer verdiepen in de plannen voor Maarsbergen-Oost. Volgende week staat het onderwerp op de agenda van de commissie Ruimte en eind februari ligt het bij de Gemeenteraad op tafel.

door: Monique José Timmermans

,,Als deze plannen goedgekeurd worden kunnen we verder met de technische en detailuitwerking”, meldt Froukje Bokman, die als beleidsmedewerker Economische Zaken betrokken is bij het project. Zij is buitengewoon positief gestemd over kansen die de revitalisering van het huidige bedrijventerrein Ambachtsweg en het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein bieden. ,,We hebben bij alle belangstellenden van drie jaar geleden navraag gedaan. De helft wil nog steeds graag en dat betekent dat bijna 4 van de 5,5 ha nieuw terrein vergeven zou zijn. Zeker vanwege de gefaseerde uitgifte en het feit dat men nog niet ‘de markt’ op is gegaan een gunstig vooruitzicht.”

Intussen zijn de inwoners vooral bezig met de verkeersafwikkeling die met de bedrijvigheid gepaard gaat, de benodigde woningbouw en de gevolgen voor de natuur. Vooral voor de huidige inwoners is de afsluiting van de Haarweg voor zwaar verkeer een groot pluspunt. Een veiliger Haarweg zal ook voor de toekomstige bewoners, waarbij men uitgaat van gezinnen met schoolgaande en sportende kinderen, belangrijk zijn. Het behoud van het speelveldje wordt in dat kader ook toegejuicht.

Zorg blijft de natuur, voornamelijk rond de Rottegatsteeg en de Griftdijk. Het verkeer zal immers langs een route Maarsbergen moeten verlaten. En zo blijft Maarsbergen verdeeld heen en weer hinken tussen de kansen op een vitaler dorp versus aantasting van de huidige waarden.

advertentie
advertentie